sorpresa monumental

L'Ineos prescindeix de Froome i de Thomas per al Tour

L'equip britànic anuncia els vuit corredors que disputaran la ronda francesa i aposta per les seves dues estrelles sud-americanes, Bernal i Carapaz

segea54550718 files  in this file photo taken on july 29  2018  tour de fr200819190331

segea54550718 files in this file photo taken on july 29 2018 tour de fr200819190331 / JEFF PACHOUD

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Ni Chris Froome, ni Geraint Thomas. No hi haurà cinquè Tour per al ciclista nascut a Kenya. No hi haurà segon Tour per al corredor gal·lès, ni possibilitat de pujar al podi de París, en la segona posició, tal com va fer l’any passat. L’Ineos ha oficialitzat aquest dimecres el seu equip per a la Grande Boucle, que comença el pròxim 29 d’agost a Niça, i no hi haurà les seves dues principals estrelles britàniques, els dos corredors amb el salari més, les dues ‘vaques sagrades’ de l’esquadra que ha confeccionat un equip exclusivament per a Egan Bernal, l’últim guanyador, i per si de cas, com a alternativa, Richard Carapaz.

En efecte, el conjunt anglès aposta per les figures sud-americanes, pel ciclisme del futur, i no vol que el que es va veure durant el Critèrium del Dauphiné, la setmana passada, es repeteixi al Tour. Ni Froome (que correrà la Vuelta, possiblement amb Bernal) , ni Thomas  (liderarà l’Ineos al Giro) van semblar disposats a donar una pedalada en favor del seu company colombià. I per si no fos prou, tots dos van evidenciar que no estaven preparats per afrontar la ruta cap a París.

L’ofici de gregari

A més, a les grandíssimes figures els costa treballar de gregari, per a això ja n’hi ha d’altres, de més ben preparats, com per exemple Andrey Amador, un dels millors representants de l’anomenada ‘classe mitjana’ del pilot, i que l’any passat i els anteriors era al Movistar. Hi va haver una autèntica batalla de despatxos l’hivern passat després que el ciclista costa-riqueny, establert a Andorra, es comprometés amb l’Ineos quan encara era corredor del conjunt espanyol.

 

Bernal va abandonar el Dauphiné a l’assegurar que tenia problemes d’esquena, quan segurament els problemes eren més aviat de tipus psicològic després de comprovar que Froome i Thomas serien més un destorb que una ajuda en la ruta cap a París.

Thomas, irregular i Froome, encara no recuperat

Notícies relacionades

Thomas va mostrar sempre una forma irregular i Froome no ha tingut temps de recuperar el seu millor estat físic després de la gravíssima caiguda que va patir l’any passat mentre inspeccionava la contrarellotge del Dauphiné. Sens dubte, el confinament el va perjudicar moltíssim més que altres figures del pilot. I, a més, el curs vinent ciclista l’afrontarà com a corredor del conjunt d’Israel.

Amb Bernal i amb el corredor equatorià Carapaz, últim vencedor del Giro quan era ciclista del Movistar, l’Ineos va al Tour, a més d’amb Amador, amb el ciclista polonès i excampió del món Michał Kwiatkowski;  amb el corredor basc Jonathan Castroviejo (un altre ex-Movistar); amb el neerlandès Dylan van Baarle; amb el britànic Luke Rowe, i amb el rus Pavel Sivakov, que tan bon paper va fer al Dauphiné.