cap a la ronda francesa

'Bombolla' alpina i Soler en ruta cap al Tour

Els principals equips estan concentrats als Alps per aïllar-se del virus i inspeccionar ports com el Col de la Loze

segea49072055 depores tour de francia  foto  bettiniphoto   movistar team 200818184513

segea49072055 depores tour de francia foto bettiniphoto movistar team 200818184513

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

El virus, per desgràcia, és per tot arreu, però es mou amb més agressivitat per ciutats i espais tancats. A la muntanya l’aire és més pur, hi ha pujades per acabar de posar les cames a punt, sobretot quan no sembla que estiguin molt fines, o almenys el que s’esperava, a falta de 12 dies perquè comenci a Niça el Tour més tardà de la història. ¿Qui havia de pensar que la ronda francesa deixaria el tradicional mes de juliol i es desplaçaria a finals d’estiu?

La majoria d’equips, almenys els més punters, no volen sobresalts. Adeu a les reunions familiars, a les passejades pel carrer i fins i tot al possible sopar de comiat abans de sortir cap al Tour. I la mesura afecta a tots: corredors, auxiliars i tècnics. És per això que s’ha creat el que es podria denominar com la ‘bombolla’ alpina. Dos equips, Movistar i Ineos, estan concentrats a l’estació d’esquí de Courchevel, mentre que el Jumbo neerlandès, conjunt pel qual ha de passar bona sort de la pròxima ronda francesa, ha escollit Tignes.

Dimecres que ve, cap a Niça

La setmana s’aprofitarà per inspeccionar els ports dels Alps, fins a dimecres que ve quan els corredors ja han de dormir a Niça i sotmetre’s als controls de salut, els de sempre, els de tota la vida, anàlisi d’orina i de sang, no per veure si estan infectats amb la Covid-19, sinó per comprovar que no utilitzen cap substància prohibida per millorar el rendiment en carrera.

Hi ha una muntanya, coronavirus al marge, que inquieta tots, que es denomina Col de la Loze, i que es troba dalt de l’estació de Méribel, a la zona de les concentracions. Es tracta d’una pujada inèdita, final de la 17a etapa, la jornada reina, amb 21,5 quilòmetres d’ascens, amb el cim a 2.304 metres d’altitud i amb un percentatge mitjà del 8,5%.

La planificació del Movistar

Els equips no volen que hi hagi un positiu per coronavirus abans de la sortida, desitgen que els corredors arribin sans i estalvis a la Costa Blava i, de passada, en el cas concret del Movistar, que la concentració serveixi per trobar les sensacions que van desaparèixer la setmana passada durant la disputa del Critérium del Dauphiné, on el conjunt espanyol va tenir una pobra actuació, lluny dels resultats que volien aconseguir en l’últim examen abans del Tour.

Per aquesta raó, el conjunt espanyol té previst canviar de plans. Al maig es va decidir que Alejandro Valverde Enric Mas fossin els líders per a la ronda francesa mentre que Marc Soler agafés la direcció al Giro. Valverde i Mas, si no hi havien problemes físics camí de París, havien de repetir a la Vuelta, que es disputa aquest any tan estrany a partir del 20 d’octubre.

No al campionat d’Espanya

Notícies relacionades

En l’horitzó del Movistar, per ara, només es veu el monument de l’Arc del Triomf del París i, vista la irregularitat del Dauphiné, la intenció és acudir a França amb els tres principals valors de l’equip. Aquesta és la raó per la qual Soler ha viatjat a Courchevel i no ha tornat a la seva residència habitual al Principat d’Andorra.

Així mateix, els líders del conjunt telefònic han renunciat al campionat d’Espanya, que se celebra a Jaén, on Valverde defensaria títol. Amb el coronavirus i el Tour pel mig ningú vol sorpreses ingrates d’última hora.