ÍDOL ALS 80

L'exciclista Eduardo Chozas, sotmès a un trasplantament de medul·la

«Fa uns anys em van detectar un limfoma que em va anar deteriorant físicament. Faig 60 anys ple d'esperança i il·lusió», ha explicat l'excorredor

chozas

chozas

1
Es llegeix en minuts
Agencias

L’exciclista Eduardo Chozas ha revelat aquest diumenge que es troba en ple procés d’un trasplantament de medul·la per un limfoma que li van detectar fa uns anys, i ha assegurat que es troba «ple d’esperança i il·lusió» just el dia en què compleix 60 anys.

«Avui compleixo 60 anys. En ple trasplanti de medul·la, 17 dies durs, avançant per acabar ‘el meu Tour’. Fa uns anys em van detectar un limfoma que em va anar deteriorant físicament i els meus metges van decidir fer aquest pas endavant. Faig 60 anys ple d’esperança i il·lusió», va assenyalar a la xarxa social Twitter.

Set etapes en 27 grans

Notícies relacionades

L’exciclista madrileny, que va córrer per a equips com Reynolds, Teka, Kelme i ONCE des de 1980 fins a 1993, va aconseguir 26 victòries durant la seva carrera esportiva, entre les quals quatre d’etapa en les sis edicions disputades del Tour de França i tres més en les set del Giro d’Itàlia. En el Tour de 1990 va aconseguir, a més, el premi a la combativitat.

En total, el comentarista d’Eurosport va disputar 27 grans voltes i en va acabar 26; va córrer 14 vegades la Vuelta a Espanya, en què va aconseguir un sisè lloc com a millor posició final el 1983, una posició que també va assolir en el Tour de 1990.