Noves mesures

La París-Niça, a porta tancada des d'aquest dilluns

El públic no podrà acostar-se a 300 metres de l'arribada i a 100 de la sortida

paris-niza

paris-niza / ALAIN JOCARD (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea

El coronavirus comença a canviar la fisonomia del ciclisme, potser l’especialitat esportiva en què el contacte entre l’espectador i el públic es viu amb més intensitat i es converteix pràcticament en una religió. Sense públic no hi ha espectacle i les muntanyes buides es converteixen en l’antítesi d’aquest esport. Des d’aquest dilluns i fins diumenge, quan acaba la cursa, la París-Niça es disputarà a porta tancada en compliment de la nova mesura governamental francesa que prohibeix les concentracions de més de mil persones en espais oberts per evitar la propagació del virus i que també ha motivat que el PSG-Dortmund de la Champions se celebri amb les grades buides.

Aquest dilluns es disputa la segona etapa, entre les localitats de Cherreuse i Chalette sur Loing i, a diferència del programat diumenge, no hi haurà públic a menys de 300 metres de la línia d’arribada: només tanques i pancartes publicitàries. A la sortida la restricció afecta els 100 metres més pròxims al punt de partida. En el terreny esportiu la prova sí que es pot disputar sense més alteració.

La petició

Notícies relacionades

«Demanem al públic que respecti aquesta normativa que és contrària a la tradició ciclista», ha sol·licitat l’organització de la París-Niça, que és la mateixa que la del Tour, a través d’un comunicat. La París-Niça ja va partir diumenge sense la participació de cinc dels grans equips, entre els quals el Movistar, que van determinar no exposar ara per ara els seus corredors al risc del coronavirus. 

La consigna de portes tancades ha arribat al ciclisme, que ha vist la setmana passada com es cancel·laven carreres emblemàtiques amb la Milà-San Remo, cosa que no havia succeït des de la Segona Guerra Mundial. Els equips que no han anat a la denominada ‘Carrera del Sol’, pel coronavirus, han determinat reprendre la competició el dia 23 a Calella participant en la Volta.