primera cita de l'any

Richie Porte guanya el Tour Down Under

El ciclista australià s'imposa per segona vegada la principal prova del seu país que forma part de l'UCI World Tour

porte

porte / BRENTON EDWARDS (AFP)

1

El ciclista australià Richie Porte (Trek-Segafredo) va aconseguir el seu segon Tour Down Under en el cim de Willunga Hill, després d’un gran atac en la segona pujada que va acabar amb les esperances dels seus rivals, ja que només el britànic Matthew Holmes (Lotto Soudal) el va superar en la meta. Per a Holmes va ser la seva primera victòria com a professional en la seva primera participació en una carrera WorldTour. El Tour Down Under ha sigut la primera prova UCI World Tour del calendari 2020.

El sud-africà Daryl Impey (Mitchelton-Scott), guanyador de l’edició de l’any passat i que va començar l’última etapa com a líder amb 2 segons d’avantatge, no va poder aguantar el ritme que va imposar Porte en l’última pujada i va perdre 29 segons en la línia de meta.

El veterà i el principiant

Porte, multivencedor a Willunga Hill, no va poder, no obstant, amb l’energia d’un principiant, Holmes, que va tenir prou força per esprintar i portar-se la victòria en l’última etapa, després de pegar-se a la roda de Porte en la part més dura de la pujada. L’italià Manuele Boaro (Astana) va ser tercer a la meta a 4 segons del vencedor de l’etapa i el millor espanyol va ser Omar Fraile (Astana) a 26 segons del vencedor.

Després de Porte, en la classificació general, van quedar l’italià Diego Ulissi (UAE Emirates) i l’alemany Simon Geschke (CCC). El primer espanyol, Omar Fraile, va acabar en el lloc 17 a 1.06 minuts de Porte.