09 jul 2020

Anar al contingut

Patrocina:

LA RONDA FRANCESA

Els despreniments de terra obliguen a retallar la 20a etapa del Tour

L'última jornada alpina passa de 130 a 59 quilòmetres, reduïda a la pràctica a l'ascensió final a Val Thorens

Sergi López-Egea

Els despreniments de terra obliguen a retallar la 20a etapa del Tour

Thibault Camus

La 20a etapa del Tour de França, que havia d’acabar de resoldre aquest dissabte el podi de la carrera, es reduirà de 130 a 59 quilòmetres a causa dels despreniments de terra que han deixat impracticable algunes de les carreteres per on havia de transitar la carrera, ha informat aquest divendres l’organització, que hores abans s’havia vist forçada a aturar la 19a etapa sense que es pugés el port de Tignes, on era la meta.

La penúltima etapa anirà directament des d’Albertville, que ja era el punt de sortida, fins a l’últim ascens de 33 quilòmetres fins a Val Thorens, de manera que no s’ascendirà el Cormet de Roselend, un port de 19,9 quilòmetres amb un pendent mitjà del 6%. L’etapa partirà a les 14.30 hores.

Després de la 19a etapa, el colombià Egan Bernal és el nou líder general de la carrera, amb 48 segons d’avantatge sobre Julian Alaphilippe, 1.16 sobre el seu company Geraint Thomas i 1.28 sobre Steven KruijswijkMikel Landa, sisè a 4.35, sembla a priori un dels grans damnificats per la retallada, ja que disminueixen les possibilitats de retallar temps per ficar-se al podi abans del passeig final camí dels Camps Elisis.