una altra etapa de muntanya

Landa, Carapaz i el Movistar, a l'atac en el Giro

El ciclista alabès ataca i es llança cap al podi que ja té a 47 segons amb un Roglic que continua flaquejant

segea48381105 team movistar rider spain s mikel landa climbs during the st190529175430

segea48381105 team movistar rider spain s mikel landa climbs during the st190529175430 / LUK BENIES

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Queden dos dies de muntanya, territori de glòria i d’ofensives, muntanyes per somiar i, sobretot, per atacar. Richard Carapaz cada vegada és més líder del Giro, ja téVincenzo Nibali a gairebé dos minuts. Però té sobretot la tranquil·litat que es veu el més fort, amb un Primoz Roglic que vol i no pot i reconfortat perquè Mikel Landa li dona suport amb un somni que es pot convertir en realitat. El corredor alabès del millor Movistar que s’ha vist aquests últims anys ja està a menys d’un minut de la tercera plaça del podi que encara defensa el ciclista eslovè.

El Giro és una carrera que sorprèn. Sempre ha sigut més boja que el Tour, una prova més cerebral, més controlada. Sempre és més fàcil que passi una cosa imprevista en la ronda italiana i fins i tot a la Vuelta abans que en la 'gran boucle'. El Tour els guanya en èpica perquè allà, qualsevol cosa que passa, s’eternitza i entra en aquelles pàgines del ciclisme on ja quedarà per sempre Jaume Mir, mort aquest dimecres als 90 anys, l’home del bigoti, el que va ser actor i qui durant 50 anys sempre va sortir a les fotos i a la tele amb una tovallola i una gorra com a reclam publicitari.

Victòria francesa

El ciclisme actual no és tan heroic com el que va conèixer Mir quan Bahamontes guanyava el Tour. Ara hi ha equips com el Movistar que condueixen i deixen els seus líders a prop de la meta perquè en uns quants quilòmetres, com aquest dimecres, es juguin la sort de la general. Equips que deixen sortir escapades perquè cada dia hi hagi un heroi diferent; aquesta vegada, el francès Nans Peters. Però en la qual hi continuen havent ciclistes amb ànima, inconformistes, com ho van ser Luis Ocaña Laurent Fignon. Són corredors que ataquen per sorpresa, com Landa quan veu que queden quatre quilòmetres i la carrera del Giro s’inclina, quan veu que el cim l’acosta al podi, que ja té a 47 segons.

Notícies relacionades

Però és també el ciclisme dels intel·ligents, com Carapaz, que veu que el seu gran adversari, Nibali, paga l’esforç del Mortirolo. Landa, a l’atac, Carapaz, també. Són els protagonistes, la fúria del Movistar. Carapaz veu com tots es distancien. Mir, si hagués vist l’etapa, l’hauria disfrutat.

Totes les classificacions a la pàgina oficial del Giro.