S'ACABA LA RONDA ITALIANA

Froome guanya el Giro i entra en el selecte grup de guanyadors de les tres grans voltes

Sam Bennett s'imposa en l'últim esprint als carrers de Roma

zentauroepp43513779 pink jersey britain s rider of team sky christopher froome  180527164531

zentauroepp43513779 pink jersey britain s rider of team sky christopher froome 180527164531 / LUK BENIES

1
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Chris Froome ha guanyat aquest diumenge el seu primer Giro d’Itàlia. El ciclista britànic de l’Sky ha complert el tràmit de l’última etapa, un passeig pels carrers de Roma, i ha certificat el triomf en la general, per davant de l’holandès Tom Dumoulin i del millor jove de la carrera, el colombià Miguel Ángel López. El biscaí Pello Bilbao ha sigut el millor espanyol, en la sisena plaça. L’irlandès Sam Bennett (Bora) ha sigut el més ràpid en l’últim esprint.

De fet, el britànic nascut a Kenya ja s’havia proclamat guanyador després de la tercera volta al circuit romà, ja que l’organització ha decidit sobre la marxa prendre els temps en aquest punt (amb gairebé 100 quilòmetres encara per davant) i havia anul·lat les bonificacions en meta. Froome s’ha deixat anar a 40 quilòmetres de l’arribada i ha entrat a més de 10 minuts del guanyador.

També la muntanya i per equips

Notícies relacionades

Froome, que també s’emporta el mallot blau de la muntanya i la victòria per equips amb l’Sky, a més de dos triomfs d’etapa, és ara mateix el campió vigent de les tres grans voltes: Tour, Vuelta i Giro. Les victòries en aquest Giro i en la Vuelta del 2017, però, estan en l’aire pel positiu de salbutamol que va donar en la ronda espanyola.

Contador, amb Froome i Viviani a la sortida de l’última etapa. / LUK BENIES (AFP)

A l’espera que es resolgui el cas, Froome, que al juliol pretén afrontar el seu cinquè Tour, entra en el grup selecte de ciclistes que tenen les tres grans en el seu palmarès, juntament amb Jacques Anquetil, Felice Gimondi, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Alberto Contador (que ha assistit a la sortida de l’última etapa) i Vincenzo Nibali.