FINAL DE CARRERA A MADRID

Contador anuncia que es retira del ciclisme professional després de córrer la Vuelta

El ciclista madrileny s'enfrontarà a Froome en una cursa que té desert el dorsal número u

marcosl39363921 cycling   the 104th tour de france cycling race   the 183 km170720201323

marcosl39363921 cycling the 104th tour de france cycling race the 183 km170720201323 / BENOIT TESSIER

3
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea / Barcelona

Alberto Contador serà història del ciclisme a partir del 10 de setembre. Aquell diumenge finalitzarà la Vuelta a Espanya a Madrid i serà llavors quan el corredor madrileny, de 34 anys, penjarà la bici. Ahir va comunicar la decisió, alhora que va informar, que ho tenia pendent, de la seva participació en la ronda espanyola, que ha guanyat en tres ocasions (2008, 2012 i 2014).

El corredor va utilitzar el seu compte personal a Instagram per publicar un vídeo en què, entre somriures i sense que se li notés gens ni mica de tristesa per anunciar la retirada va comunicar la decisió presa. «Us informo de dues coses. La primera que participaré a partir del 19 d’agost en la Vuelta i la segona que serà la meva última carrera com a ciclista professional. I ho dic content, no amb pena, ja que és una cosa que he pensat molt bé perquè no hi havia un lloc millor per retirar-me que en la carrera de casa i al meu país. Estic segur que seran tres setmanes de somni i disfrutant de tot el vostre afecte».

Contador tancarà així una carrera que es va iniciar el 2003 i que compta, sobretot, amb dos triomfs al Tour, que serien tres si no s’hagués trobat pel camí amb l’anomenat cas del filet, que li va suposar la pèrdua de la victòria a París del 2010 i també que s’eliminés del seu palmarès el triomf al Giro del 2011. Sens dubte, el positiu per clenbuterol –un dopatge voluntari que ell sempre ha negat i que el TAS va atribuir a una intoxicació alimentària– va marcar un abans i un després en la seva carrera professional, la que l’ha convertit en el segon millor ciclista espanyol de la història per darrere de Miguel Induráin. Oficialment, al marge d’altres èxits, Contador compta amb dos Tours, dos Giros i tres Vueltas.

Últim Tour

En l'últim Tour, el seu equip, el Trek, ja va avançar que, possiblement, seria l’última ronda francesa del ciclista madrileny. Des d’aleshores, es va especular amb la possibilitat que el 2018 –Contador sempre va defensar fins ahir que volia seguir un any més– disputaria el Giro fins al punt que la ronda italiana podia ser l’última carrera professional del ciclista.

No obstant, la dificultat per realitzar una temporada 2018 a mitges han precipitat els esdeveniments. El conjunt Trek ja va incloure el seu cap de files en la preinscripció de la Vuelta, mentre Contador seguia mantenint la seva participació en l’aire. Malgrat això, portava tot el mes d’agost realitzant entrenaments intensos, sobretot pels ports de la serra de Madrid i Segòvia, amb fotos seves penjades a les xarxes socials, unes sessions que descobrien que el ciclista estava preparant intensament una cita esportiva i que no podia ser una altra que la Vuelta.

Un any de tranquil·litat

Contador, fins ahir, sempre havia defensat que aquest any, al Trek, després de la conflictiva relació que va tenir les temporades passades amb Oleg Tinkov, el propietari de l’antic conjunt Tinkoff, un milionari rus que continua insultant-lo per Twitter, havia tornat a trobar la tranquil·litat, a la vegada que havia recuperat les bones sensacions físiques perdudes el 2016.

Notícies relacionades

Les caigudes al Tour el van marcar més del compte, ja que el van apartar d’una lluita per la general, sobretot pel podi, una pugna on hauria estat si no hagués caigut en tres ocasions: dues en l’etapa per les muntanyes del Jura i una més en la jornada de transició anterior als Pirineus.

L’organització de la Vuelta comunicarà avui que li atorga el dorsal número u, davant l’absència de Nairo Quintana, l’últim vencedor, com a homenatge al tricampió de la carrera. L’any passat Contador va acabar en quarta posició.