Així orina un ciclista en carrera

El corredor colombià Rigoberto Urán penja a Twitter una de les fotos més curioses de la temporada

Urán penja a Twitter una de les fotos més curioses de la temporada

Rigoberto Urán (dreta) orina en plena carrera, durant l’última etapa de la Volta a Catalunya.

Rigoberto Urán (dreta) orina en plena carrera, durant l’última etapa de la Volta a Catalunya. / TWITTER / RIGOBERTO URÁN

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / BARCELONA

La imatge es va veure fugaçment, diumenge, durant la retransmissió de l'última etapa de la Volta a CatalunyaRigoberto Urán (cinquè en la ronda catalana, que va guanyar l'australià Richie Porte), subcampió olímpic de ciclisme, dues vegades segon en les dues últimes edicions del Giro, va tenir la necessitat imperiosa d'orinar quan la carrera estava llançada, a pocs quilòmetres de l'entrada al circuit de Montjuïc.

Notícies relacionades

'Rigo', com se'l coneix al pilot, només tenia dues possibilitats: parar a la cuneta, amb el consegüent risc de quedar despenjat, o orinar des de la seva bicicleta, encara que, per qüestions d'equilibri, va necessitar de l'ajuda dels seus companys de l'Etixx, tal com s'aprecia a la foto que ha penjat al seu compte personal de Twitter amb el missatge: "Això és treball en equip, gràcies. I disculpeu-me la pixada tan llarga".

No és la primera vegada que passa un fet d'aquestes característiques, fins al punt que alguns corredors practiquen, durant els entrenaments, l'estil més apropiat per no caure de la bici mentre orinen. Però el reglament ho prohibeix, ja que obliga un ciclista a baixar de la bici i buscar un racó amagat lluny de mirades curioses. Si els jutges de carrera els pesquen orinant els multen, ja que es considera un "desacatament al públic".