Alberto Contador: "Encara tinc corda i molta il·lusió per a estona"

El ciclista madrileny mira cap a la victòria al Tour i assegura que es troba molt més bé que la temporada passada

Trek’s Spanish rider Alberto Contador goes to the control before the first stage of the 97th Volta Catalunya 2016, a 178,9 km ride starting and finishing in Calella, on March 20, 2017.  / AFP PHOTO / Josep LAGO

Trek’s Spanish rider Alberto Contador goes to the control before the first stage of the 97th Volta Catalunya 2016, a 178,9 km ride starting and finishing in Calella, on March 20, 2017. / AFP PHOTO / Josep LAGO / JOSEP LAGO (AFP)

3
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

La casaca vermella, amb tons negres, l’identifica aquesta temporada. Alberto Contador, als 34 anys, segueix sent un dels millors ciclistes del món; dels pocs (potser, amb ell, tres o quatre) que creuen que tenen un Tour a les cames. Al juliol, des de Düsseldorf, d’on comença la ronda francesa del 2017, tornarà a lluitar per la victòria a París per retornar al capdamunt del podi dels Camps Elisis. Fa 10 anys va aconseguir el seu primer Tour. Només un ciclista en la història ha aconseguit guanyar la millor carrera del món amb una dècada de diferència. Va ser tota una llegenda d’aquest esport, Gino Bartali, el salvador dels jueus, que va vèncer en les edicions del Tour del 1938 i el 1948.

–Se’l veu molt més feliç que l’any passat, quan corria al conjunt Tinkoff...

–La realitat és que estic molt a gust en el conjunt Trek i les coses estan sortint molt bé, malgrat els segons llocs que he obtingut fins ara. No puc amagar que m’hauria agradat ser el primer a la Volta a Andalusia, que no era un objectiu, o a la París-Niça, que sí que volia guanyar i on vaig quedar a només dos segons del triomf. Però sóc molt feliç, em torno a trobar perfecte físicament i em moc amb els companys en un ambient fenomenal, i això es nota en els resultats.

–¿Potser era perquè en el seu anterior equip l’atacaven fins i tot els seus propis companys?

–Això jo no ho he dit mai. I tampoc n’hi havia per tant. Però aquí, al Trek, tot està molt clar. Aquí, en tot moment, tots els corredors saben el paper que han de dur a terme. I és clar que tot surt molt més fàcil si els ciclistes anem en una mateixa direcció. En canvi, tot es complica quan els objectius no són clars. Ara, en el meu nou equip, no és el cas. Tot està estructurat. Hi ha corredors que saben que han de mirar de guanyar altres carreres. I jo estic molt content amb això.

Alberto Contador

CAP DE FILES DEL TREK

Tinc opcions de guanyar el Tour. Sé que Froome és el gran favorit. Però jo treballo per aconseguir-ho"

–¿Als 34 anys pesen les cames?

–No és el meu cas; en absolut. Si em pesessin les cames no estaria aquesta setmana disputant la Volta a Catalunya. El que sí que destacaria d’aquesta temporada, a diferència d’altres anys, és que m’ho estic prenent amb més tranquil·litat, ja que no vull acabar el primer bloc de la temporada amb fatiga. Ara, un cop acabada aquesta carrera, vaig a la Volta al País Basc. Després pararé fins al juny amb la intenció d’acabar de preparar el Tour en el Critèrium del Dauphiné. Però vull arribar a la ronda francesa molt més fresc que altres anys. No em vull estressar. I això és el que tinc al cap. Per això he acceptat aquests segons llocs que he sumat fins ara. Veig que el meu rendiment ha sigut òptim i amb això em quedo.

–L’any passat, després de guanyar la primera etapa del Critèrium del Dau-phiné, va semblar que baixava el seu rendiment i al Tour amb prou feines se’l va poder veure després de caure durant la primera etapa.

–El Dauphiné de l’any passat va començar amb una cronoescalada que vaig guanyar perquè era ideal per a mi. La resta de dies, tan bon punt va començar la muntanya, realment vaig notar unes sensacions estranyes. No és que no em funcionessin les cames, però no anaven al rendiment que jo desitjava. Possiblement vaig notar una mica de fatiga. A mi em sembla que va ser propiciada per un sobreentrenament al Teide. Possiblement no vaig assimilar tota la feina feta a Tenerife. Per això, aquest any vull arribar molt més fresc al Tour.

–¿Es veu guanyant a París?

–Estic convençut que tinc opcions per guanyar el Tour. He d’admetre que hi ha un ciclista molt més favorit que els altres, que és Chris Froome, i segurament hi ha qui pot pensar que jo en el passat tenia més opcions. Però sí, la feina que estic fent en aquests moments s’encamina a tornar a guanyar el Tour. No serà fàcil perquè també hi ha Nairo Quintana, que arribarà després de córrer el Giro. Si ho planteja bé no té per què passar-li factura.

Notícies relacionades

–¿És la seva última temporada?

–Encara tinc corda i molta il·lusió per a estona. La meva intenció és anar-me plantejant les coses any a any. Però, per ara, tot va estupendament bé, així que crec que encara no ha arribat el moment de parar.