Valverde fa història al guanyar la Fletxa Valona per quarta vegada

El ciclista del Movistar exhibeix un gran moment de forma i és també el favorit per guanyar la Lieja-Bastogne-Lieja de diumenge

 

  / REUTERS / STEPHANE MAHE

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Alejandro Valverde s'ha convertit en el primer ciclista que conquista per quarta vegada la Fletxa Valona, a Bèlgica, carrera en la qual aquest dimecres ha sumat la tercera victòria consecutiva. El ciclista murcià del Movistar ha arribat primer a la meta en un ajustat final a Muro de Huy, després d'una etapa de 196 quilòmetres. Valverde ha imposat la seva potència i classe per travessar primer l'arribada, amb un temps de 4.43.57 hores, davant del francès Julien Alaphilippe i l'irlandès Dan Martin.

Notícies relacionades

"Ja són quatre victòries... Són carreres que em van molt bé", ha destacat feliç Valverde, que va guanyar la seva primera Fletxa Valona el 2006, ara fa 10 anys, una prova que li va com l'anell al dit i que també va dominar el 2014 i el 2015. "Estava més nerviós que mai perquè les meves sensacions eren molt bones", ha afegit el ciclista, conscient que es troba en un gran moment de forma que el convertia en el gran favorit al triomf.

Aquest bon moment de forma també el fa sortirr com a favorit per a la clàssica Lieja-Bastogne-Lieja de diumenge que ve, carrera on també defensarà el títol i que també va conquistar el 2006 i el 2008. Valverde, conegut com 'el Bala', és el primer ciclista que s'imposa per quarta vegada en una clàssica belga, superant figures com Eddy Merckx, Marcen Kint o Moreno Argentin. El triomf de Valverde coincideix també amb la gran victòria de Mikel Landa (Sky) en l'etapa reina del Giro del Trentino.