Quintana guanya la Volta i s'engrandeix davant Contador i Froome

El ciclista colombià respon a Montjuïc als atacs del madrileny i el britànic, els seus dos rivals per al Tour

abertran33328459 barcelona    27 03 2016      nairo quintana  equip160327172259

abertran33328459 barcelona 27 03 2016 nairo quintana equip160327172259

3
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Nairo Quintana és murri com ningú més. “Només han sigut set segons (para i riu) però he guanyat”. I no és el mateix triomfar a la Volta davant de corredors modestos que fer-ho davant la flor i nata del pilot mundial. Aquest diumenge a Barcelona, a Montjuïc, el corredor colombià ha engrandit encara més la seva estela de campió al vèncer davant corredors com Alberto Contador i Chris Froome, davant ciclistes inconformistes com el madrileny i el britànic que van aprofitar les costes barcelonines per posar a prova a un jersei verd-i-blanc inqüestionable.

“És emocionant i un orgull per a mi haver vençut els meus rivals directes, cosa que em dóna confiança i tranquil·litat”. Qui guanya sempre és el millor; generalment, en ciclisme, perquè és el més fort, el que puja més ràpid, tot i que en carreres curtes com la ronda catalana també hi compta la picardia i la lectura de la carrera; desgastar-se al més just, actuar en el moment decisiu, amb un demarratge, sec, clar i eficaç per imposar-se en la general, tal com va fer Quintana a  Portainé, dijous passat, en la jornada més decisiva de la prova.

Nairo Quintana

vencedor de la volta 2016

És emocionant i un orgull per a mi haver vençut els meus rivals directes, cosa que em dóna confiança i tranquil·litat"

I va ser allà on Contador va fallar, encara que no tant per les seves cames sinó per la impaciència, que gairebé sempre és una mala consellera, en l'esport i en la vida mateixa. A vegades, fins i tot anant en bicicleta és millor comptar fins a tres. “Si pogués tornar enrere corregiria la tàctica de Portainé. Hauria actuat diferent i li hauria deixat més responsabilitat a Quintana”, així ho va reconèixer Contador. Possiblement no tenia necessitat al cim pirinenc del Pallars d'atacar tant i tantes vegades quan era el millor situat en la general entre els grans favorits.

LA PICARDIA A PORT AINÉ

A Port Ainé Quintana va tenir el seu dia, tant que fins i tot van haver de demanar-li calma des del cotxe del Movistar quan va pretendre atacar a peu de port. Contador es va preocupar de dos ciclistes que no li havien de fer perdre el son perquè no eren millors que ell escalant (Dan Martin i Richie Porte, tercer i quart de la general) i es va descuidar de Quintana, d'aquell Nairo murri i que sap llegir les carreres com si fos més un veterà per sobre dels 30 anys que un ciclista que acaba de fer els 26. I per això ha aconseguit aquests set segons de glòria que l'han catapultat cap al capdamunt del podi de la ronda catalana.

“Vaig perdre la París-Niça per quatre segons i ara la Volta per set. M'ha faltat rematar en les dues carreres, però me'n vaig content perquè les meves sensacions són molt bones de cara al gran objectiu de l'any que és el Tour”. Contador (també segon de la classificació mundial per darrere de Porte) s'ha mostrat una altra vegada al circuit barceloní com el corredor que es negava a deixar-se portar pel seu destí com a segon de la general i que buscava un demarratge, tan espectacular com gairebé impossible. Ho ha provat perquè si no no seria ell. I ha sigut Quintana en persona qui li ha tallat qualsevol opció de llibertat.

Alberto Contador

segon classificat de la volta

Vaig perdre la París-Niça per quatre segons i la Volta per set. M'ha faltat rematar però les meves sensacions són molt bones per a l'objectiu de l'any que és el Tour"

EL MÉS FORT DEL PILOT

Perquè Quintana no podia obsequiar, no ho havia de fer i a més volia demostrar que sortia de Catalunya com el més gran del pilot. Si ha frenat Contador igual com va fer amb Froome, el dia que el vencedor del Tour es va mostrar juganer per veure què passava si movia els fils de la carrera. El que va provocar va ser la ira de Quintana. Ni un metro a l'enemic.

Notícies relacionades

Ha guanyat a Barcelona, com el més destacat d'una fuga, el corredor rus del Katuixa, Aleksei Tcatevitx, el dia en què el seu cap de files, Purito Rodríguez, també va passar a l'acció com a Fabio Aru, una recompensa als espectadors que s'han desplaçat a Montjuïc. No hi ha un altre esport gratis on les figures passin pel costat del públic i sense pagar ni un euro. Així és el ciclisme i així és una Volta que s'ha tornat a a celebrar malgrat l'absència d'un gran patrocinador privat que atengui les necessitats pressupostàries de la prova.

Totes les classificacions finals a la pàgina oficial de la Volta.