09 d’ag 2020

Anar al contingut

CENTRES TECNOLÒGICS

La Generalitat acorda destinar 20 milions d'euros a Eurecat i als seus centres adscrits

L'ajuda, atorgada per ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Coneixement, té per objectiu desenvolupar línies d'investigació industrial i accelerar la transferència tecnològica a les empreses catalanes

La Generalitat acorda destinar 20 milions d'euros a Eurecat i als seus centres adscrits

El Govern ha aprovat que ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement, destini 20 milions d’euros a Eur​ecat i els seus centres adscrits per impulsar la seva activitat com a centre tecnològic de referència a Catalunya.

L’objectiu de l’ajuda és que els centres desenvolupin línies d’investigació industrial pròpia que els permetin generar tecnologia diferencial que, posteriorment, incorporin les empreses catalanes per ser més competitives mitjançant serveis, contractes d’R+D, llicències de patents o creació de noves empreses de base tecnològica. L’ajuda s’emmarca dins de les actuacions de la Generalitat per impulsar la indústria, fer créixer el nombre d’empreses innovadores, augmentar la innovació en les empreses, accelerar la transferència tecnològica i internacionalitzar la innovació catalana.

Eurecat va néixer arran de la política d’integració de centres tecnològics a Catalunya per guanyar massa crítica i més eficiència, millorar el servei al teixit empresarial català i la connexió internacional. D’aquesta manera, es van fusionar els centres tecnològics ASCAMM, CETEMMSA, Barcelona Media i BDigital; mentre també es va explicar amb CTM, que actuava com a centre adscrit i amb dependència funcional directa d’Eurecat. Posteriorment, va absorbir el CTNS de Reus, MAQCENTRE de Lleida, el CTQC de Tarragona, la Fundació del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya i el CTM. D’altra banda, a finals de l’any 2016, la fundació Eureca i Leitat van firmar un acord de vinculació permanent entre els dos centres tecnològics a fi de promoure un únic projecte estratègic estructural i funcional.

Temes: Catalunya