EL català de l'any 2014

Caram, Évole i Gratacós, a la final

Els lectors, amb els seus vots, han decidit la terna finalista

Jordi Évole.

Jordi Évole.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Comença la fase final del Català de l'Any 2014, la més emocionant, en la qual només els tres aspirants que més suports han rebut dels lectors d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA competeixen per obtenir el guardó.

La religiosa i activista social Lucía Caram, el periodista Jordi Évole i el director de BCNatal, el metge Eduard Gratacós, són els finalistes de la present edició després que ahir quedés descartat el violagambista Jordi Savall, incansable explorador musical i promotor del diàleg intercultural. Només un d'aquests tres finalistes s'emportarà l'estatueta creada especialment per a l'ocasió, un guardó que han rebut personalitats de la talla d'Ernest Lluch, Ferran Adrià, Vicente Ferrer, Joan Manuel Serrat i Josefina Castellví, entre d'altres.

A mitjanit, els marcadors dels tres finalistes s'han posat a zero. Comença l'última de les votacions. Els lectors ja només poden votar per un d'ells mitjançant les tres vies habituals: a través de la web www.cataladelany.cat, del telèfon, trucant al 905 855 803 o amb un SMS al 25152 amb la paraula CATALA i, després d'un espai, el nom d'un dels tres finalistes al qual es vol oferir el suport.

Notícies relacionades

Les votacions per dirimir el nom del Català de l'Any finalitzaran el mateix dia de la gran gala, el dijous 16 d'abril, cap a les 12.30 hores. La votació es tancarà davant del notari Lorenzo Valverde, encarregat de posar el nom del guanyador en un sobre, que no s'obrirà fins a la recta final de la cerimònia, que aquella mateixa nit presentaran les periodistes Helena Garcia Melero i Lídia Heredia. Només llavors sabrem de qui es tracta.

TELEVISIÓ / La gala tindrà lloc al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i serà retransmesa en directe per TV-3 just després del Telenotícies Vespre. Així mateix, la cadena se suma aquesta mateixa setmana a la promoció del premi a través del seu magazín informatiu Els Matins amb una menció diària, el seguiment de les votacions i entrevistes amb la terna finalista.