Llista variada

7 bons restaurants que has de visitar abans que acabi novembre

  • Si vols menjar bé, et recomanem aquests establiments barcelonins que hem visitat les últimes setmanes

7 bons restaurants que has de visitar abans que acabi novembre
3
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

La roda gastronòmica no deixa de girar, sovint a velocitat supersònica, ja que en són molts els restaurants nous que obren a Barcelona, i els que fa temps que hi són sempre aporten novetats atractives per al client. Nosaltres els hem visitat durant les últimes setmanes. Hi ha set bons restaurants a Barcelona que val la pena visitar abans que acabi el mes de novembre.

Tapazia

Especialitzats en truita de patates, a Tapazia (Topazi, 18), on treballen cambrers amb síndrome de Down, van parir el desembre del 2020 la ‘tortiguesa’, la truita «en format d’hamburguesa», amb pa de brioix. Hi ha diverses opcions; la que porta el nom de la casa, farcida de carn de vedella amb melmelada de tomàquet, romaní, canyella, comí, ceba, chipotle i all. A sobre, béicon, maionesa de chipotle i formatge cheddar. Per si no hi havia prou fato, una mica de vegetal a la recerca d’una impossible absolució: tomàquet i ruca. Bona, sí; hiperbòlica, també; plat únic, per descomptat. Si vols saber-ne més, aquí tens tota la informació sobre el Tapazia.

Bar Bar

Si al sortir del Bar Bar et fessin una anàlisi, rebentaries l’hipotètic apartat de mil·ligrams d’espècies en sang. Així és la cuina índia, i aquest restaurant de l’Eixample (Aribau, 146) n’és un bon representant. No només per l’autenticitat dels sabors, sinó també per la seva visió panoràmica del receptari tan variat d’aquest país tan gran, ja que la seva carta vol representar els 29 estats del gegant oriental. Els paladars amb ganes de viatjar tenen un altre ganxo especial: la seva moderna, original i creativa manera de presentar cada plat. En aquesta crònica de Bar Bar t’expliquem quins plats vam tastar en la nostra visita.



Planta Baja

Planta Baja és un dels pocs restaurants de Barcelona on et sentiràs com a casa. D’aquests on, tot just entrar, et trauries les sabates i et calçaries les sabatilles. Tal qual. Així de càlida i acollidora és l’atmosfera d’aquest establiment de la zona alta de Barcelona ubicat als baixos de l’Hotel Primer Primera (doctor Carulla, 25). Una casa elegant, de luxe sobri, omple d’encant, que havia sigut llar, dolça llar, de la família Pérez-Sala (el Luis va ser pilot de fórmula 1 als anys 80) . La carta va d’acord amb l’ambient: agradable, amb classe, amb un punt de sofisticació malgrat la seva aparent senzillesa. Porta la firma d’Armando Álvarez, xef de Capet. Per saber-ne més sobre Planta Baja, clica aquí.

Roots & Rolls

La variada oferta gastronòmica del veganisme comença a semblar-se a l’omnívora (fins i tot hi ha menjar porqueria com el de Vegan Junk Food Bar), i un bon exemple és Roots & Rolls (Consell de Cent, 401), que aposta per la cuina asiàtica amb un toc divertit i creatiu, i triomfa amb el ‘sushi’ vegà, amb una taula de degustació que és un dels plats més demandats pels clients d’aquest ampli local de l’Eixample. Més informació sobre Roots & Rolls, aquí.

La Bendita

Gonzalo Rivière estrena restaurant a prop de la Sagrada Família (Sardenya, 321) amb arrossos a bon preu i guisats com un fricandó d’una altra manera. Pau Arenós en va escriure després d’anar a aquest nou establiment: «Els tres arrossos de La Bendita costen entre 12,50 € (el melós de gamba vermella) i 8 (el de verdures i bolets). Les meves òrbites giren cap al sec de cansalada del coll i calamars, a 9,50. Si vols llegir-ne més sobre la seva visita, aquí tens la crònica de La Bendita.

Sagardi

La ‘txuleta’ del Sagardi mereix una parada al seu local d’Argenteria, 62. El mos superior és el llom alt de rossa gallega, lletera, d’una explotació familiar, animal d’uns deu anys. Carn madurada unes sis setmanes». Si vols saber amb quins altres plats va acompanyar Pau Arenós el tall de carn, pots llegir el seu text sobre el Sagardi aquí.


El Bodegón de l’Eixample

En aquest restaurant del carrer de Muntaner, 113, Juan Manuel Sabatino i José Faccini elaboren part del que ofereixen: les pastes, la massa de l’empanada, la ‘focaccia’ i l’embotit vermell. Si vols saber com fan altres plats com ara pedrers, xoriço, ull de bife (llom alt) i panqueque amb dolç de llet, clica aquí: El Bodegón de l’Eixample.