Consumició de xiringuito

¿Quina és la diferència entre el ‘tinto de verano’ i la sangria? L’eterna confusió de l’estiu

  • Les dues begudes són refrescants i s’elaboren amb vi

¿Quina és la diferència entre el ‘tinto de verano’ i la sangria? L’eterna confusió de l’estiu

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts

Estiu, vacances, platja, tovallola, xiringuito... ¿Qui no somia ja d’estar a la fresca de vacances i, a tot estirar, plantar-se al xiringuito, com més a prop de l’aigua millor, per prendre un aperitiu amb una canya ben freda? ¿O una clara?

O encara millor... un tinto de verano, això gairebé gairebé tan espanyol com la paella i la sangria.

Però, igual com passa amb les clares de cervesa –que en algunes zones es fa per defecte barrejant cervesa i llimona, mentre que en d’altres la cervesa es barreja amb gasosa– el ‘tinto de verano’ no es prepara igual a totes les platges espanyoles. Ni tampoc la sangria.

Confusió

I tampoc són el mateix, tot i que molts turistes estrangers els confonguin. Tot i que són igual de refrescants i el seu ingredient principal és el vi negre –o el blanc, que també s’està posant de moda per elaborar els dos combinats–, el més normal és que el ‘tinto de verano’ porti l’esmentat vi, gasosa (o refresc de llimona) i gel. I prou. A tot estirar, una rodanxeta de llimona, com se sol posar a l’aigua amb gas i els refrescos de cola.

Notícies relacionades

Tanmateix, la sangria requereix una elaboració més complexa, i sol portar, a més, fruita tallada –a més de la llimona– i una mica de sucre. També sol incloure’s algun licor, com de préssec –que és també una de les fruites més típiques que porta– o refresc de llimona, suc de préssec...

Per tant, és lògic que la sangria sigui més dolça que el ‘tinto de verano’, tot i que aquest es prepari amb refresc de llimona en comptes de gasosa. Com la clara de cervesa.