Combinacions estimulants

Tres maridatges sorprenents de tapes i còctels

  • Carles Almagro, ‘influencer’ al capdavant de La Cream Empordà, proposa jugar amb aquests tastos de menjar i beure que et descobriran matisos inimaginables al paladar

Tres maridatges sorprenents de tapes i còctels
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

El maridatge sol entendre’s com la combinació d’una mica de menjar amb un vi. Però, ¿per què no amb un còctel, que té molta més complexitat i matisos que poden enriquir el menjar?

Per descobrir suggeriments interessants en aquest camp, acudim a La Cream Empordà, un establiment de la platja de Pals (passatge del Racó, 1), a prop de la cala Illa Roja, on l’‘influencer’ Carles Almagro tan aviat et prepara una copa, una tapa (taula de formatges o pernil ibèric, pa amb tomàquet, ensaladilla russa...) o un gelat, sovint amb música en directe. Un pla molt ‘chill out’.

Alguns dels seus tastos de mejar i beure funcionen perfectament si els prens junts. Aquesta és la seva proposta de tres maridatges de còctels i tapes.


1. Truita de patates amb gintònic

«És molt complicat maridar amb qualsevol beguda plats que tinguin ous entre els seus ingredients. En aquest cas, apostem per un gintònic a base ginebra Puerto de Indias, que destaca pel seu toc cítric i fresc, i una tònica Schweppes Hibiscus, de color rosat, el punt dolçà i afruitat de la qual encaixa bé amb la dolçor de la patata i el caramel·litzat de la ceba».


2. Ensaladilla russa amb Vodka Tonic

«Triem aquesta combinació perquè és una picada d’ullet, un maridatge ‘a l’estil russa’: el vodka i l’amanida. I també perquè el carbònic de la tònica ens ajudarà a netejar-nos el paladar de la maionesa i a digerir-la millor. En aquest cas, triem el vodka Ciroc, una firma de prestigi, per a aquest combinat».


3. Taula de formatges amb mojito de maduixa

«La taula amb quatre formatges: els de vaca Urgèlia DOP (Alt Urgell-Cerdanya) i brie Val de Saone (França), el Caprillice de cabra curat (Elx) i el San Vicente curat d’ovella (Lleó), i per acompanyar, pa amb tomàquet.

Notícies relacionades

Els maridem amb un mojito de maduixa, una fruita que sempre funciona amb aquest producte lacti. Es tracta d’un contrast salat-dolç on els formatges serien les prepostres i la beguda les postres.

En el cas del formatge de cabra, veuràs com la maduixa ressalta la seva acidesa».