Lleugeres però nutritives

Tres receptes d’amanides amb llegums ideals contra la calor

  • Menjar sa i lleuger no està renyit amb una alimentació completa: els teus plats més estiuencs també poden incloure ingredients rics en proteïnes i altres nutrients

Tres receptes d’amanides amb llegums ideals contra la calor
2
Es llegeix en minuts

S’acosta l’estiu i amb l’estiu les altes temperatures, que ja es comencen a deixar notar per tota la geografia espanyola. Amb l’arribada del bon temps, molts canviem els nostres costums pel que fa a l’alimentació es refereix, deixant de banda els menjars més pesants (guisats, rostits...) i donant pas a altres receptes més fresques (sopes fredes, amanides...)

No obstant, l’alimentació sana i lleugera no està renyida amb una dieta completa, amb tots els nutrients que l’organisme necessita per al seu funcionament adequat. De fet, els plats més estiuencs poden incloure proteïnes, bé a través de peixos com el salmó i la tonyina, o de llegums com les llenties, els cigrons o les mongetes.

Si ets dels que disfruten dels plats més lleugers i de la dieta mediterrània pren nota de les següents recomanacions: receptes senzilles amb les quals podràs alimentar-te d’una manera sana, original i adaptada als mesos centrals de l’any, en els quals la calor s’intensifica.

Amanida de cigrons, alvocat i tomàquet

Aquesta recepta la pots fer al teu gust modificant lleument els ingredients. Per exemple, en lloc d’alvocat pots utilitzar alguna altra verdura que sigui del teu grat com cogombre o bròcoli.

Comença pelant els tomàquets i tallant-los a daus. Fes el mateix amb els alvocats, o amb els vegetals seleccionats. Posa-ho tot en un bol juntament amb els cigrons cuits (pots comprar-los de pot, o coure’ls tu i posteriorment refredar-los abans d’elaborar el plat) i afegeix una mica de coriandre, all picat, sal, oli d’oliva verge extra i vinagre (en recomanem un no excessivament fort, i en petita quantitat).


Amanida de llenties amb tonyina

La tonyina és un dels peixos més socorreguts per a aquest tipus d’amanides, bé sigui en conserva (preferiblement en oli d’oliva) o en daus de tonyina fresca (natural o marinada).

Per a aquesta recepta valen els dos tipus de tonyina. Utilitza llenties cuites (bé siguin de pot o cuites a casa i posteriorment refredades) prèviament escorregudes, pica diferents vegetals (enciam, tomàquet, pebrot, ceba...) en trossos molt petits, prepara una vinagreta amb oli, suc de llimona, sal i pebre. Amaneix, remena i afegeix-hi un petit toc d’alfàbrega o alguna herba similar.


Amanida de mongetes i ou

Notícies relacionades

Deixa en remull les mongetes durant aproximadament 12 hores, cou-les amb aigua i sal. Prepara blat de moro dolç, pastanaga ratllada, tomàquet picat, ceba i una mica de julivert. Si vols que el plat sigui una mica més complet, pots afegir-hi quinoa. Mentrestant, cou dos ous i quan estiguin a punt, i després de deixar-los reposar uns instants, talla’ls a làmines, tan fines com sigui possible perquè no es desfacin.

Col·loca les mongetes al plat formant una petita muntanya, afegeix-hi la quinoa i les verdures (llevat del julivert, que no l’afegiràs fins al final), remena lleugerament la barreja, i col·loca les rodanxes d’ou dur envoltant la barreja. Finalment, amaneix al teu gust, bé amb oli d’oliva i una mica de pesto, o amb una vinagreta.