SABORS PICANTS

Spicy, una taverna asiàtica amb marxa

El nou restaurant de Sant Antoni ofereix platerets orientals per compartir en un ambient canalla

spicy

spicy / maitecruz

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Qui vulgui marxa de la bona, gastronòmica i ‘asiàticament’ parlant, que vagi a Spicy, al costat del mercat de Sant Antoni. Aquesta taverna oriental s’ha posat de moda gairebé des que va obrir fa unes setmanes. Només obre a la nit amb una fórmula canalla basada en platerets llaminers i addictius, siguin d’Indonèsia o de la Xina, de Tailàndia o de Corea, que se serveixen en taules comunals. Així que poc protocol hi trobareu: ¡taverna, hem dit taverna!

Spicy

Carrer del Comte Borrell, 41.Telèfon: 93 750 55 11.Preu mitjà: 20-25 €.

Spicy té marxa ‘gastro’, però la marxa flota a l’ambient: en la música, als tatuatges dels cambrers, a la cuina oberta, en les projeccions en blanc i negre de combats de sumo, en els grafitis i neons, en els motius asiàtics a les parets. Una atmosfera que convida a sopar animadament i a prendre una copa (pots demanar qualsevol dels còctels clàssics versionats amb ingredients asiàtics).

El projecte d’Òscar i Carlos Manresa, que dirigeixen la divertida Taberna del Tío Carlos al Raval, és modern i estimulant, però se sustenta en una carta d’allò més solvent. Dos ‘hits’ com el pollastre fregit, macerat amb soja, all i gingebre i arrebossat amb fècula de patata, i el ‘bao’ de cranc, també cobert amb fècula de patata i preparat salsa de tomàquet fumada amb xili, s’emporten l’èxit de públic.

Graella japonesa

Notícies relacionades

Però també mereixen aplaudiment l’ús de la ‘robata’ (graella japonesa) per a una broqueta de salmó amb sèsam i cibulet i de tècniques una mica més avançades, com la cocció a baixa temperatura per al costellam de porc, ben acompanyat per una salsa barbacoa ‘thai’ amb una base de suc de pinya natural.

Tots són plats amb un puntet ‘spicy’, o sigui, picant (sobretot els llagostins saltejats amb salsa de xili anomenats ‘ebi-chili’). Perquè així de picant és aquesta taverna. 

Temes:

Restaurants