'KEEP CALM' & MENJA BÉ

Les millors terrasses interiors de Barcelona

A Barcelona hi ha molts patis, terrasses i jardins on disfrutar d'un bon àpat en pau. Aquesta és la nostra selecció de 10 racons

4
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

EL PRINCIPAL DE L'EIXAMPLE

Imagina’t que vius en un entresol de l’Eixample d’aquests amb un pati enorme. Més o menys això és el que et trobaràs en aquest local que a més a més compta amb una biblioteca, diversos salons, un espai per a música... Fins i tot organitza sopars espectacle anomenats Espectapes. Per dinar o sopar, plats de cuina mediterrània amb productes de proximitat i tocs contemporanis que es poden compartir. Els migdies laborables serveixen un menú. Provença 286-288.


BATUAR

Un altre racó de l’Eixample on fugir del soroll de la ciutat. En aquest cas, es tracta d’un espai molt ampli (300 metres) que dona a l’interior d’una illa d’allò més cèntrica (Gran Via, Roger de Llúria, Casp i Bruc). Terres de fusta, vegetació que et transporta a altres latituds... Aires colonials i senyorials, en fi, molt en la línia amb la resta de l’Hotel Cotton House, al qual pertany. Per menjar, tapes mediterrànies. Gran Via de les Corts Catalanes, 670.


BONANOVA

Aquest clàssic no ja de la zona alta sinó de la ciutat (va néixer el 1964) té molta història. Es nota a l’entrar, amb aquesta decoració de casino de poble modernista que et transporta a èpoques passades, a billars i a llargues partides de dòmino. Curiosament, la terrassa és una mica més moderna. El que s’ha mantingut intocable és la cuina de mercat amb un producte fresc que molts assenyalen com del milloret de Barcelona. Sant Gervasi de Cassoles, 103.


FERRAN NADEU

WINDSOR

Un elegant oasi de pau en ple centre de la ciutat on disfrutar de cuina catalana contemporània. Situat als baixos d’una senyorial finca modernista, compta amb una vegetació que ajuda a crear un ambient de relax ideal per a aquests dies que s’allarguen. Aquesta terrassa té, a més, un sostre automàtic amb un mecanisme que permet el tancament en uns segons en cas de mal temps, fet que la converteix en un espai versàtil i aprofitable durant tot l’any. Còrsega, 286.


JARDÍ DE L'ALMA

Més que de terrassa, s’ha de parlar de jardí. De fet, l’Hotel Alma ja té terrassa a dalt de l’edifici. I jardí a baix. Aquest és un altre dels oasis semiamagats d’aquest centre de Barcelona tan estressant. Aquest racó pròxim al passeig de Gràcia té una barra pròpia, terra ple de pedretes i una frondositat vegetal que no veuràs en altres llocs (fins i tot alguna taula imita el tronc d’un arbre). En aquesta terrassa envoltada de verd podràs tastar plats senzills com amanides, tapes, entrepans, sopes i cremes o disfrutar d’un àpat més complet a base de cuina de mercat. Mallorca, 271.


PATIO

Un racó íntim, gairebé amagat, bufó perquè sí. Amb una petita piscina. Amb una barra d’on surten el menjar i els còctels. Els plats que arriben a la taula són les carns excelses de Solomillo i les cuidades taules de formatges i embotits de La Charcutería, dos restaurants de l’hotel Alexandra, on s’ubica aquesta terrasseta en la qual resguardar-se de la calor sota la pèrgola i els ventiladors. Mallorca, 251.


TRAM TRAM

La terrassa interior de Tram Tram, a la part del darrere d’aquest restaurant de Sarrià que abans va ser una casa particular, té l’encant de les coses petites. Allà, Isidre Soler, que va aprendre de cracs com Josep Maria Boix, Fermí Puig, Ferran Adrià i Santi Santamaria, desplega una cuina mediterrània tradicional amb alguna tècnica d’avantguarda, però sense passar-se, i rebosteria pròpia. La terrasseta és bufona, amb escaletes, testos, parets revestides de vegetació... Tot això li aporta una atmosfera especial a aquest diminut espai que a penes té cabuda per a set taules. Major de Sarrià, 121. 


TOTORA

El restaurant peruà Totora (abans anomenat Tanta quan manava Gastón Acurio) és bastant gran, encara que la seva terrassa, separada de la sala per una enorme paret de vidre, és una mica més petita. Un jardí vertical dona vida a aquest espai on es degusta cuina peruana fina, menys contundent i més subtil del que és habitual en la gastronomia andina. La majoria són receptes marineres del nord del Perú amb les quals es justifica el nom del restaurant: els cavallets de totora són petites embarcacions fetes amb joncs pels pescadors d’aquella zona. Còrsega, 235.


DANNY CAMINAL

ROIG ROBÍ

Notícies relacionades

Sembla que estàs assegut al pati de casa, amb la sala oberta de bat a bat. Però a casa teva no pengen quadros de Tàpies de les parets, difícilment tindràs els arbres que t’envolten i per descomptat no cuinaràs com ho fan a Roig Robí, un restaurant que elabora bona gastronomia catalana des de fa tres dècades, les que fa que estan plantats els arbres de la terrassa. Aquest restaurant és, en definitiva, un clàssic contemporani que fa alta cuina popular: capipota, arròs amb espardenyes... Sèneca, 20.


FERRAN IMEDIO

WITTY

Una terrassa interior tan petita com espectacular perquè té un jardí vertical de 25 metres d’altura, probablement el més alt de Barcelona. Impressiona per les seves dimensions i colorit, i a l’estar envidriada ho pots comprovar allà mateix o des de la sala. Als dos espais es disfruta de la cuina amb tocs british executada per Albert Ventura, del restaurant Coure. Tant pots demanar unes croquetes com un roast beef de vedella. Riudarenes, 7.