On Catalunya

Medi ambient

Costes estudia un projecte d’estabilització de les platges del Prat de Llobregat fins a Castelldefels

L’alcaldessa de Gavà celebra la decisió, però demana trobar la «mesura estructural» que eviti el moviment de sorra

Costes estudia un projecte d’estabilització de les platges del Prat de Llobregat fins a Castelldefels

ACN / Marta Vidal

2
Es llegeix en minuts
ACN

Costes de l’Estat està realitzant un estudi de projecte d’estabilització de les platges del front marítim que va des del Prat de Llobregat fins a Castelldefels, al Baix Llobregat, segons ha anunciat aquest dimecres l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia.

Després que el govern del municipi del Baix Llobregat s’hagi trobat amb Costes per avaluar els danys del temporal de la setmana passada, Badia ha anunciat que la previsió és que l’estudi acabi a finals d’aquest any amb l’objectiu de determinar les mesures a aplicar per aconseguir «una estabilització estructural» de les platges.

«Que de veritat es faci l’estudi és una bona notícia, però el que volem és que es trobi la millor manera d’evitar el moviment de sorra que tant ens està perjudicant», ha reivindicat Badia.

Segons ha concretat Badia, l’estudi determinarà «un o una barreja» de projectes a aplicar en l’àrea en qüestió per estabilitzar el front marítim.

L’alcaldessa ha celebrat que l’estudi serveix per «avançar en una reivindicació» del territori, però ha matisat que és «un tema de sentit comú». «És un problema que suposa una despesa anual i no s’està satisfent els perjudicats. Això passa per trobar una mesura estructural que acabi amb el fet de portar i treure» sorra de les platges, ha remarcat.

Efectes del temporal

La trobada entre l’Ajuntament de Gavà i Costes de l’Estat ha arribat després que la setmana passada les platges del municipi es veiessin afectades pel fort temporal.

Segons ha explicat l’alcaldessa Gemma Badia, els vents i la situació meteorològica van deixar diversos punts afectats, sobretot a l’altura del carrer de Palafrugell i al final de la platja Gavà Mar, on, segons Badia, va quedar poc més d’un metre de sorra i l’aigua va arribar fins al passeig marítim.

Així mateix, el temporal va causar també danys a les dutxes de les platges, diversos bancs del passeig i també senyals informatius. Arran de l’episodi, l’ajuntament va sol·licitar a Costes que s’acostessin «a veure la situació a peu de platja».

Badia ha insistit que la preocupació «és evident» i que el consistori vol que es reverteixi definitivament la regressió de la sorra i la ruptura de les dunes.

Notícies relacionades

D’altra banda, també ha confirmat que el Govern espanyol els ha garantit l’aportació de sorra, que es farà al mes de juny. «Tindrem la temporada de platja en condicions», ha dit Badia.

Llegeix totes les notícies de Castelldefels a EL PERIÓDICO Castelldefels