On Catalunya

Divulgació científica

Retiren 120 quilos de plantes invasores de les platges metropolitanes

Gairebé 500 persones van participar en la cinquena edició de l’Acció Platges Met, que organitza l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Durant la jornada es van plantar 1.600 espècies dunars

Retiren 120 quilos de plantes invasores de les platges metropolitanes

Xavier Subias (AMB)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gairebé 500 persones van participar el diumenge 23 d’octubre en la cinquena edició de l’Acció Platges Met, que organitza l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). «Una jornada de sensibilització ambiental en què la divulgació científica i el coneixement es combinen amb activitats d’oci», resumeixen des de l’administració metropolitana.

Segons les xifres de l’AMB, durant la jornada es van plantar 1.600 espècies dunars i es van retirar 120 quilos d’espècies invasores que havien arrelat al litoral metropolità.

L’AMB va llançar a l’aire un crit d’alerta fa només una setmana pel risc que «moltes platges» metropolitanes desapareguin en un període de 30 anys si no s’implementen mesures d’emergència i estructurals, ja que el canvi climàtic i els temporals cada cop més freqüents, juntament amb els processos urbanístics que han afegit ciment al litoral, han accelerat la regressió de la sorra.

Al llarg de la jornada es van fer un total de vuit activitats diferents sobre la gestió integral de les platges i la conservació de la infraestructura verda metropolitana, en aquest cas no tan atacada pels temporals, si no per la presència d’espècies invasores.

Plantacions a la sorra

Durant el 23 d’octubre, a les platges de Castelldefels, Gavà i Sant Adrià de Besòs es van fer plantacions populars d’espècies pròpies dels ecosistemes dunars.

Així, a Castelldefels es van plantar 350 exemplars de borró, alfals marí i violetes de mar, i es van retirar 40 quilograms d’espècies invasores. A Sant Adrià de Besòs es van plantar 216 unitats de diferents espècies dunars.

A més, aquest any es van organitzar accions de responsabilitat social corporativa (RSC) a Gavà, Viladecans i Castelldefels, que van suposar la plantació de més de 700 exemplars d’espècies dunars. «La retirada de plantes invasores i la plantació de noves espècies ajuden a conservar i recuperar aquests ecosistemes», expliquen des de l’AMB.

Notícies relacionades

També es van fer altres activitats, com un itinerari guiat per experts als espais dunars de la platja del Remolar de Viladecans o la Jugatecambiental a Montgat i l’Escola del Mar de Badalona.

Llegeix totes les notícies de Castelldefels a EL PERIÓDICO Castelldefels