Diagnòstic adequat

Símptomes i diagnòstic d’infertilitat

Estudi integral de fertilitat consisteix en una sèrie d’entrevistes i proves mèdiques que es realitzen totes al mateix centre i per un equip especialitzat

Símptomes i diagnòstic d’infertilitat
1
Es llegeix en minuts

El primer pas per afrontar un problema de fertilitat és arribar a un diagnòstic. Actualment, els trastorns de fertilitat afecten un 15% de la població, i afortunadament, a prop del 90% dels problemes d’esterilitat es poden diagnosticar i la immensa majoria es poden tractar. Moltes són les causes que poden influir en la disminució de la fertilitat tant en la dona com en l’home, però ara, als clàssics problemes físics se’ls ha sumat el ritme de vida actual, el retard de la maternitat, l’estrès i certs factors ambientals.

Notícies relacionades

L’Estudi integral de fertilitat consisteix en una sèrie d’entrevistes i proves mèdiques que es realitzen totes al mateix centre i per un equip especialitzat. Entre el 3er i 5è dia del cicle, realitzar totes les proves necessàries, com és l’antimulleriana, anàlisis hormonals (FSH, Estradiol i TSH), ecografia ginecològica i un seminograma en l’home.

Quan l’equip mèdic disposa dels resultats de les proves realitzades decideix quin és el tractament més adequat. A grans trets, els tractaments s’agrupen en dos grups: els de baixa i els d’alta complexitat. El de baixa complexitat, seria la inseminació artificial i la possibilitat d’embaràs seria al voltant del 25%. I el d’alta complexitat seria la fecundació in Vitro que ens dona una probabilitat d’embaràs del 45-50%. En aquest punt entraria també la donació d’òvuls que és la tècnica que actualment ens dona més probabilitat d’embaràs i el percentatge de la qual està en un 60.