El Mundial de bàsquet

Sergio Scariolo: «No vam estar bé ni en atac ni en defensa»

Sergio Scariolo: «No vam estar bé ni en atac ni en defensa»
2
Es llegeix en minuts

Els rostres del seleccionador Sergio Scariolo i dels jugadors van reflectir fidelment l’enorme decepció que s’ha instal·lat al vestidor d’Espanya per l’actuació de l’equip contraLetònia. El tècnic italià va ser crític en la seva anàlisi a la sala de premsa i va admetre que la derrota va arribar perquè es van fer les coses malament i els jugadors no van mostrar el nivell de concentració que requeria un partit tan exigent.

«Els moments de desconcentració no se’ls pot permetre ningú. Menys nosaltres i menys en l’últim quart», va assumir Scariolo, conscient que el parcial d’11-27 de l’últim període va resultar inadmissible». És molt simple. Els vam deixar anotar 27 punts. No ho vam fer bé ni en defensa ni en atac, vam prendre males decisions, vam fallar tirs lliures. Els nostres percentatges van ser baixos i en el nostre cèrcol els vam deixar anotar molt fàcil», va reconèixer.

Scariolo va parlar del compromís que exigeix ara al vestidor espanyol aquesta derrota. «La responsabilitat recau sobretot en les espatlles dels que han viscut moltes d’aquestes situacions. Crec que també per als que n’han viscut poques o cap, el partit d’avui pot servir com a ensenyament important», va afirmar.  «Cal treure’s pors i nervis i afrontar-ho amb més confiança i determinació»

L’examen del Canadà

Sobre el gran repte que suposa ara afrontar la selecció del Canadà amb l’obligació de guanyar per classificar-se, Scariolo va ser clar: «Has de pensar en el que has de fer tu bé contra un rival amb una tremenda força defensiva i el que cal fer per limitar el potencial d’un rival que està fent 100 punts. Cal descansar, recuperar i preparar-te», va aclarir.

El seleccionador es va referir també a la falta de protagonisme d’Aldama (7 minuts) i Núñez (9 minuts), que amb prou feines va utilitzar. «En un partit d’aquest tipus, a vida o mort, l’experiència és un factor important. I aquesta experiència es va agafant, superant aquests partits negatius, aprenent i preparant-se per jugar amb més determinació el següent».

Assumir les derrotes

Rudy Fernández, per la seva banda, es va referir a la necessitat de treure una lliçó positiva del que va passar. «Crec que cal saber assumir aquestes derrotes. Ve bé per aprendre com estem. En aquest sentit, és cert que se’ns complica la classificació, però aquesta selecció ha demostrat moltíssimes vegades que, en els moments difícils, és quan més units hem d’estar», va ser la seva valoració.

Notícies relacionades

L’escorta madridista és dels que no llança la tovallola. «Si juguem com en els primers partits, especialment com contra el Brasil, tindrem opcions de poder passar».

«No hem estat els 40 minuts durs, al final la falta d’encert nostra i l’encert seu ha marcat la diferència», va apuntar Darío Brizuela, una opinió compartida també per Claver. «Han trobat sitauciones fàcils, molts un contra un i a nosaltres ens ha costat posar pilotes dins per als nostres pivots», va afirmar el jugador valencianista. «Ells han cregut quan estaven per darrere i han continuat lluitant i nosaltres no hi hem sigut».