Bàsquet

Reaccions a l’aturada de Ricky Rubio per cuidar la seva salut mental

Reaccions a l’aturada de Ricky Rubio per cuidar la seva salut mental

EFE / KIKO HUESCA

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ricky Rubio ha anunciat aquest dissabte que deixa temporalment el bàsquet per cuidar la seva salut mental: «He decidit parar l’activitat professional per cuidar la meva salut mental. Vull agrair tot el suport que he rebut de la FEB per entendre la meva decisió», ha expressat en un comunicat emès per la Federació Espanyola de Bàsquet.

D’aquesta manera, el base del Masnou abandona la seva activitat professional i renúncia a disputar el Mundial que comença el pròxim 25 d’agost. Les reaccions dels seus companys de selecció i del món de l’esport no s’han fet esperar, i les xarxes socials s’han inundat de mostres de carinyo i suport al jugador dels Cleveland Cavaliers.

El seleccionador espanyol, Sergio Scariolo, ha compartit un emotiu missatge lloant la figura del base català: «A La Família, des de sempre, les persones estan abans dels resultats. Tot el meu carinyo i suport a Ricky, i la meva admiració per la seva transparència i a través d’aquesta la seva capacitat, una vegada més, de liderar amb l’exemple.

Per la seva banda, el capità de la selecció, Rudy Fernández, que va acompanyar Rubio en els seus primers passos com a professional a la Penya, també ha compartit una dedicatòria al seu company i amic: «Així és com et vull veure sempre, amb un somriure. ¡Molts ànims! Al teu costat més que mai».

Sergio Llull també ha fet el mateix al compartir una imatge enviant el seu suport al jugador dels Cavaliers: «Molts ànims, amic! ¡Que aquest somriure mai desaparegui! ¡T’estimem!».

El recent fitxatge del FC Barcelona de Bàsquet, Willy Hernangómez, ha utilitzat la frase insígnia de Ricky Rubio per enviar-li ànims: «Never too high, never too low», ha escrit en un tuit. D’altra banda, Víctor Claver també ha publicat una foto abraçant-se amb el seu company de selecció.

Notícies relacionades

Entitats esportives com el Joventut de Badalona i el Barça Bàsquet, els dos exequips de Rubio en la seva carrera a Espanya, també han compartit mostres d’afecte: «¡Molts ànims, Ricky! ¡Sempre amb tu!», han escrit des de la Penya. «Sempre al teu costat, Ricky», ha publicat l’entitat blaugrana.

Així mateix, el Comitè Olímpic i la Lliga Endesa també han volgut enviar el seu suport al base del Masnou: «Des del Comitè Olímpic Espanyol volem transmetre tot el nostre suport a Ricky Rubio. ¡Estem amb tu, Ricky!», ha tuitejat el COE. «Sempre tindràs el suport més gran dins i fora de la pista. Estem amb tu, Ricky», han publicat des del compte de la lliga nacional de bàsquet.