El Barça anuncia que acomiada Mirotic

Afp

1
Es llegeix en minuts
José Carlos Sorribes
José Carlos Sorribes

Periodista

ver +

El Barça ha fet oficial aquesta tarda la rescissió del contracte amb Nikola Mirotic, l’estrella del bàsquet blaugrana que tenia un compromís signat per dues temporades més. Un breu comunicat del club ho justifica com «una mesura que se circumscriu al compliment del pla de viabilitat econòmica fixat pel FC Barcelona».

Notícies relacionades

Mirotic havia de cobrar uns 22 milions d’euros per les dues temporades que li quedaven del contracte que va signar per sis anys. Fa exactament una setmana, Igor Crespo va explicar a RAC-1 que no havien tingut cap notificació oficial de la voluntat del club de rescindir el contracte. «No m’explico el que està passant, ens han comunicat en públic i en privat que volen prescindir de Nikola Mirotic, però no tenim cap notificació per escrit ni res oficial», va dir l’agent. «No tenim cap pressa, cada dia que passa tenim dret a 31.000 euros, la pressa l’hauria de tenir el Barça. A més, oficialment no ens han dit res», va insistir.

Mirotic té ara 20 dies hàbils per presentar una demanda per acomiadament improcedent, per la qual cosa l’anunci del club obre la via dels tribunals després que les negociacions mantingudes entre les dues parts, per fixar la indemnització, no hagin donat resultat. Tret que hi hagi una conciliació prèvia, aquesta resultarà la via definitiva. La rescissió del contracte de Mirotic, d’altra banda, alleugereix la massa salarial del club, cosa que li obre una mica més la porta per inscriure jugadors com exigeix LaLiga. La xifra d’una possible indemnització no afectaria les exigències de la patronal de clubs.