Bàsquet

El nou Barça de Grimau obrirà l'Eurolliga al Palau contra de l'Anadolu Efes

El nou Barça de Grimau obrirà l'Eurolliga al Palau contra de l'Anadolu Efes

FCBARCELONA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Eurolliga ha fet públic el calendari de la fase regular de la temporada 23-24, que en la seva primera jornada contempla l'enfrontament entre Baskonia i Reial Madrid, el Barça-Anadolu Efes i el València-Mònaco, els dies 5 i 6 d'octubre, pel que fa als quatre equips espanyols. El nou Barça de Roger Grimau s'estrenarà en la competició contra un rival d'entitat, com és l'equip turc, campió de l'Eurolliga el 2021 i el 2022.

De la mateixa manera que el Barça, el conjunt d'Istanbul també afronta una temporada de renovació amb la marxa del tècnic, Ergin Ataman, al Panathinaikos. Al seu lloc hi haurà Erdem Can, fins la temporada passada a la banqueta del Turk Telekom. L'equip acaba d'anunciar l'arribada de Darius Thompson, procedent del Baskonia, per cobrir la baixa d'una de les seves estrelles, el base serbi Vasilije Micic, nou jugador dels Oklahoma Thunder de l'NBA.

El Reial Madrid, vigent campió europeu, arrencarà la temporada en el Fernando Buesa Arena de Vitòria contra un Baskonia al qual no va aconseguir guanyar la temporada passada ni a Europa ni a la Lliga Endesa.

Hi haurà vuit jornades dobles, però la gran novetat aquesta temporada serà el 'play-in' al final de la fase regular, entre el 16 i 19 d'abril, i com a prèvia als encreuaments del ‘play-off’. El setè i el vuitè classificats al final de les 34 jornades de la fase regular s'enfrontaran a un partit en pista del setè i el guanyador entrarà en el ‘play-off’ com a setè per enfrontar-se al segon classificat a quarts.

Notícies relacionades

El novè i el desè faran el mateix. El que guanyi aquest duel s'enfrontarà al perdedor del partit entre el setè i el vuitè, en pista d'aquest últim equip, i el que guanyi es convertirà en el vuitè equip del ‘play-off’, rival del número u a quarts.

La Final Four es disputarà a Berlín del 23 al 26 de maig.