Bàsquet

La nova ‘generació d’or’ del bàsquet espanyol: el seleccionador Dani Miret els analitza un a un

Una altra collita d’or del bàsquet espanyol

La nova ‘generació d’or’ del bàsquet espanyol: el seleccionador Dani Miret els analitza un a un

FEB

4
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Dani Miret, seleccionador espanyol de la sub 19, ajudant de Carles Duran al Joventut, és un dels millors tècnics a nivell formatiu del bàsquet espanyol. Sap manejar el talent, distribuir rols i fer que els equips millorin. El tècnic barceloní de 38 anys analitza els 12 campions de Debrecen, els noms que deixen intuir un futur prometedor per al bàsquet espanyol i que enllacen amb l’històric equip de Lisboa de fa 24 anys que va llançar a l’estrellat Pau Gasol, Navarro, Raúl López i companyia.

Rafa Villar (base, 1,93 FC Barcelona)

«Hi ha molts lideratges en aquest equip. Però el Rafa és el líder de l’equip, el capità, i a qui els altres escolten quan parla. És un base molt bo físicament, que defensa, que sap jugar i és capaç de ser competitiu i d’aparèixer i generar joc. La seva forta personalitat l’ajuda a tenir aquest impacte competitiu. Aquest any ha estat cedit al Lleida»

Sergio de Larrea (base, 1,97, València Bàsquet)

«Té una creativitat i capacitat de passades diferencials. Cal destacar que per edat té gairebé dos anys menys que els seus companys, perquè és del desembre del 2005. Ha fet un pas endavant per jugar més físic i defensar més. Té capacitat de llançar de tres i una tècnica que l’ajudarà a acabar de madurar i consolidar-se competitivament».

Álex Moreno (basi, 1,93, Kickc Ibam)

«Ha millorat molt el seu tir de tres i continua treballant el seu físic i la millora en l’aspecte defensiu. Ha sigut capaç de modificar el seu rol i jugar no només en la posició de base, sinó en altres posicions exteriors i fer moltes coses. Ha jugat a Alemanya, al Kick Ibam de Munic, on ha exercit com a líder. L’any passat a Saragossa va tenir funcions molt més defensives».


Lucas Langarita (escorta, 1,95, Casademont Saragossa)

«Té molt bon físic. És capaç d’acabar per sobre del cèrcol, i fer-ho de manera molt contundent. És un bon llançador de tres, amb punteria i un jugador que també pot ajudar molt en el rebot. És un jugador molt complet i que ha jugat ja alguns minuts aquesta temporada al Casademont Saragossa».


Jordi Rodríguez (aler, 1,99. Joventut)

«És un enorme talent ofensiu, un jugador amb molts recursos, amb capacitat d’anotar cistelles en situacions de màxima exigència. Té també capacitat de generar joc i de canviar dinàmiques. Aquest any va entrar en dinàmica de primer equip al Joventut, en la part final de la temporada, quan es va lesionar Pau Ribas, però amb minuts molt residuals».



Sediq Garuba (Aler, 1, 93, Cartagena)

«És el germà d’Usman [internacional i jugador d’Atlanta Hawks]. Va deixar el planter del Madrid i és a Cartagena. Té un físic impressionant. És molt intel·ligent. Gairebé no s’equivoca. Juga amb un nivell de concentració molt alt. Amb moltíssim nivell des de la defensa, amb molt bon ‘timing’ en les seves accions. Sap les coses que cal fer per sumar».


Baba Miller (aler 2,08 , Florida State)


«Compta amb un talent ofensiu impressionant. És capaç de llançar de tres i fer accions defensiva molt altes. Ha de millorar més la seva consistència. Però la seva evolució és molt interessant. Ha de continuar treballant per veure si tot aquest talent és capaç de transformar-lo en una realitat. Però ha fet un gran campionat».


Isaac Nogués (aler, 1,96, Joventut)

«Compta amb un talent defensiu espectacular. En tots els equips necessites jugadors diferents, i ell ha demostrat que és elit en l’aspecte defensiu. Per a mi és dels cinc millors jugadors defensors del campionat. Té intel·ligència, físic i actitud i això és diferencial i t’ajuda a ser competitiu. Ha jugat aquest temporada cedit a l’Osca».


Luis García (ala pivot, 2,04 Real Betis)

«Ha fet molt bona evolució respecte a l’any passat. Està entre la posició del 3 i la del 4 (d’aler alt a ala pivot). Cada vegada està prenent millors decisions i és un jugador que ha de seguir el seu camí, perquè té molt marge de millora».


David Gómez (ala pivot, 2,07, Reial Betis)

«Està llançant molt bé tres. Per mi és de les millors evolucions de l’any anterior. Ha fet una temporada de menys a més al Tizona. Ha de treballar el seu físic, però té una envergadura molt gran, de més de 2,20, i físicament si aconsegueix aquesta consistència, té la qualitat per fer-se un jugador important».

Izan Almansa (pivot, 2,07 metres, G-League Ignite)

«És la versió moderna del pivot amb els seus 2,08, molt bon rebotejador, amb molta mobilitat i bones mans. Molt sòlid en tot el seu joc. Està millorant el tir, sobretot els tirs lliures. Amb molta polivalència i, el millor: amb moltes ganes d’aprendre. El líder estadístic i el líder en molts aspectes del joc. És el jugador de referència, el que ha acabat elegit com el MVP del torneig».


Victory Onuetu (pivot, 2,10, Unicaja)

«Estem molt content amb ell. És un jugador a qui li hauria pogut donar més minuts, però amb el condicionant que comparteix posició amb Izan Almansa. És molt bon rebotejador amb molt bona potència física. Ha de ser un jugador que maduri tècnicament i que vagi agafant experiència. Però és molt interessant».