Perfil

Roger Grimau: un inexpert home de la casa per al Barça de bàsquet

Roger Grimau substituirà Jasikevicius a la banqueta del Barça de bàsquet

El Barça de les sis Lligues: tisorada després de l’èxit

Roger Grimau: un inexpert home de la casa per al Barça de bàsquet

FCBARCELONA

2
Es llegeix en minuts
José Carlos Sorribes
José Carlos Sorribes

Periodista

ver +

Hi ha qui pot veure en la incorporació de Roger Grimau (Barcelona, 1978) al Barça de bàsquet similituds amb les viscudes en el futbol amb Pep Guardiola a l’estiu del 2008 o fins i tot amb les de Xavi Hernández el novembre del 2021. Però l’arribada de l’excapità de l’equip, l’home que va aixecar l’última Eurolliga a París-2010, obeeix a raons econòmiques, les de la tisorada provocada pel pla d’ajust del club, que també s’ha carregat l’entrenador Sarunas Jasikevicius.

Aquesta situació no va tenir res a veure amb les apostes per gent de la casa que va fer el futbol en aquestes dues ocasions precedents. Juan Carlos Navarro, responsable esportiu de la secció, s’ha posat en mans del seu excompany i bon amic per a la nova etapa i plena d’incertesa que s’obre al Palau Blaugrana.

Tan cert és que Grimau es mereix més dels habituals 100 dies de confiança com que arriba a l’equip sense experiència en el bàsquet professional. El seu bagatge a la banqueta es redueix a haver sigut entrenador del Barça Atlètic, el filial blaugrana, i del júnior en les dues últimes temporades (2021-23), i anteriorment, del 2018 al 2021, va ser el tècnic assistent del segon equip en la LEB Or i en la LEB Plata. Això sense comptar la seva experiència, després d’acabar la seva carrera de jugador, com a entrenador en el JAC Sants, el club del seu barri i on va fer els seus primers passos com a jugador, després de passar per un altre club històric barceloní com el Grup Barna. Grimau arriba a la banqueta del Palau amb un altre ajudant marca de la casa, Víctor Sada, que l’ha acompanyat en el filial.

Fitxat pel Barça el 2003

Notícies relacionades

A Badalona, en equips com el Dosa i el Sant Josep, abans de fer el salt a la Penya, on es va mantenir tres anys, la seva carrera va agafar el vol. Va seguir a Lleida, on va estar-se dues temporades més a la Lliga ACB llaurant el joc veloç i agressiu que el va portar a fitxar pel Barça. Va ser el 2003, amb Svetislav Pesic com a entrenador, quan va obrir una etapa de vuit anys a l’equip, fins que en va marxar el 2011. Va deixar enrere una entrega innegociable que el va convertir en un dels ídols de l’afició.

Després d’abandonar el Palau, va estar-se tres anys més a Bilbao i un més a Manresa, on el mitjà d’una exitosa saga de bàsquet va tancar la seva carrera amb 37 anys el 2015. Tant el seu germà gran, el Sergi, com el petit, el Jordi, han jugat en equips de la Lliga ACB. El Roger va ser el que va arribar més lluny, no només per jugar al Barça, sinó que també va ser subcampió amb la selecció espanyola a l’Eurobasket de Suècia-2003.