Bàsquet

Aíto García Reneses no continuarà com a entrenador del Bàsquet Girona

Pedro Martínez apareix com una alternativa per a la banqueta del club que presideix Marc Gasol

  • Marc Gasol: «Prendré la decisió de seguir o no sense cap drama»

Aíto García Reneses no continuarà com a entrenador del Bàsquet Girona

Aniol Resclosa

1
Es llegeix en minuts

Aíto García Reneses no continuarà com a entrenador del Bàsquet Girona, segons ha informar aquest divendres a la tarda el club presidit per Marc Gasol. Aíto, de 76 anys, va recalar al pavelló de Fontajau fa un any per dirigir l’equip català en la seva primera experiència en la Lliga Endesa i va aconseguir la permanència a una jornada del final de la competició. El nom de Pedro Martínez, entrenador del Baxi Manresa, s’estudia com a possible substitut. Martínez va ser, precisament, a l’Akasvayu Girona (2007-2008), l’últim entrenador de Marc Gasol abans que marxés a l’NBA.

Notícies relacionades

El preparador madrileny, un històric del bàsquet espanyol, ha aportat prestigi i credibilitat a l’entitat, que va arribar a somiar amb cotes més altes durant un temps que la simple salvació. L’aposta pel creixement dels joves, un dels pilars del projecte, va tenir recorregut fins que l’aturada de seleccions va estar a punt de provocar una greu crisi esportiva. L’equip va acabar finalment en la 15a posició amb un balanç d’11 victòries i 23 derrotes, però va anar perdent el bon impacte que va construir al llarg de la temporada. Una circumstància que ha pesat en la decisió del club.

La sensació de desgast del tram final de la temporada ha pogut precipitar l’adeu d’Aíto, a qui el club ha agraït «la seva tasca realitzada al capdavant de l’equip i li desitja el millor en els seus pròxims reptes». L’anunci no ha generat, per tant, gaire sorpresa, ja que fa setmanes que als despatxos es treballa en la cerca de substitut. El futur de Marc Gasol, president-jugador, és una altra de les incògnites que s’han de resoldre en els pròxims dies.