Bàsquet

El Reial Madrid pren avantatge davant el Gran Canària sota la batuta de Chacho

Els canaris amb prou feines van durar set minuts en pista amb opcions | Els blancs, molt superiors, van poder estalviar energies al final

ACB photo

2

El Reial Madrid va anotar el primer punt de la seva eliminatòria de quarts de final davant el Dreamland Gran Canària al vèncer per 95-68 en un partit en què els canaris amb prou feines van aguantar set minuts, fins que Sergio ‘Chacho’ Rodríguez va encaminar la inèrcia guanyadora del seu equip.

El Granca amb prou feines va durar set minuts en pista amb opcions, el que va trigar el Reial Madrid en ajustar el seu joc de la mà de Sergio ‘Chacho’ Rodríguez quan va comparèixer en pista. Fins a l’11-9 (min.7.30), el joc es va mantenir igualat, amb Guerschon Yabusele desencertat i amb Dzanan Musa gairebé com a exclusiu anotador madridista. Després, el no-res o gairebé res dels insulars.

El final del primer quart va ser de 22-13, després d’un parcial d’11-4 en els 2.30 minuts finals.

El pitjor estava per arribar perquè el Gran Canària va trigar 6:15 minuts en anotar la seva primera cistella en el segon acte, 41-15, després d’un parcial de 19-0 i un acumulat de 30-6 en menys de 9 minuts. No cal dir que el partit es va acabar amb aquest parcial. Jaka Lakovic, entrenador dels canaris, no va trobar la fórmula per fer reaccionar els seus jugadors i el Reial Madrid, que no necessita massa facilitats per engreixar el marcador, es va aprofitar de l’autopista que li va oferir el rival per marxar a vestidors amb un clar 51-25.

Després d’intentar recompondre’s en el descans, el Gran Canària va apostar per elevar el nivell de la defensa, però el partit ja estava encaminat i la inèrcia guanyadora del Reial Madrid va ser suficient per decantar el primer punt del ‘play-off’. Olek Balcerowski, Vitor Benite i Damien Inglis van ser els més encertats, però només van aconseguir evitar que la diferència de punts fos escandalosa. Al final del tercer quart, 70-47.

L’últim quart no va tenir història, el Madrid va estalviar energies i el Granca va reduir la distància, però sense arribar a tenir cap opció de victòria. El Madrid va anotar el primer punt del ‘play-off’ amb més facilitat de l’esperada amb el 95-68 final.

Reial Madrid, 95 – Gran Canària, 68

Reial Madrid (22+29+19 +25): Williams-Goss (5), Hanga (3), Tavares (6), Yabusele (8) i Musa (20) –cinc inicial–, Causeur (5), Randolph (3), Rudy Fernández (3), Hezonja (9), Sergio Rodríguez (11), Llull (16) i Ndiaye (6).

Dreamland Gran Canària (13+12+22 +21): Balcerowski (15), Slaughter (10), Albicy (2), Brussino (2) i Shurna (3) –cinc inicial–, Inglis (15), Kljajic (0), Benite (13), Salvó (2), Diop (2) i Nikolic (4).

Àrbitres: Fernando Calatrava, Jorge Martínez, Joaquín García. Sense eliminats.

Incidències: Primer partit de l’eliminatòria C del ‘play-off’ de la Liga Endesa disputat al Palacio de Los Deportes (WiZink Center) de Madrid davant 7.558 espectadors. La presència del nord-americà Trey Thompkins, exjugador madridista, va provocar l’ovació més gran del partit. Més d’un minut.