Els ‘play-off’ de la LIiga Endesa

El Joventut deixa el Baskonia contra les cordes amb un Guy imparable

L’equip verd-i-negre assalta el Buesa amb una actuació esplèndida i 36 punts de l’escorta que el fa somiar amb les semifinals (91-99)

El Joventut deixa el Baskonia contra les cordes amb un Guy imparable

ACB photo

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Joventut va iniciar els ‘play-off’ de la Lliga Endesa amb la força d’un cicló, arrencant un triomf a la pista del Baskonia (91-99), que capgira l’eliminatòria de quarts de final, amb un 0-1 en una sèrie al millor de tres, i col·loca l’equip de Carles Duran en una situació ideal per emportar-se una de les places de semifinal.

L’equip verd-i-negre va construir el seu triomf, rotund, indiscutible, amb una de les millors actuacions de la temporada i, sobretot, amb un Kyle Guy imparable, autor de 36 punts i una sèrie sorprenent de 9 de 16 triples, i el suport impagable de Brodziansky, que va sumar 21 punts, amb 4 triples sense fallar. Entre tots dos van deixar sense premi l’actuació de Howard (28 punts) per al Baskonia, que dimarts afrontarà un ‘match ball’ a l’Olímpic (21 hores).  

 El Joventut va saltar al Buesa Arena amb una excel·lent actitud. Amb les idees molt clares. Molt conscient sobre què havia de fer per imposar el seu plantejament. Va dominar el rebot, aprofitant un dels talons d’Aquil·les de l’equip vitorià: el joc interior, i la superioritat de jugadors com Tomic, Birgander o Brodziansky. Va saber utilitzar molt bé les faltes per tallar el ritme del Baskonia i cuidar la pilota.

Rècords destrossats

Però més enllà d’això, va comptar amb un factor diferencial: l’estat de gràcia en què va entrar Kyle Guy, que va rebentar tots els esquemes en un dia imparable des dels 6,75 metres. Ja va tancar el primer temps de manera espectacular: 22 punts, i una sèrie inversemblant de 6 de 10 triples. I tot i que va baixar la seva producció després del descans, amb la defensa del Baskonia molt més pendent d’ell, va acabar amb 36 punts, superant el rècord de punts en ‘play-off’ d’un jugador verd-i-negre, que estava en poder de Villacampa (35),  i ajudant a batre el rècord de triples del club en eliminatòries pel títol (15, amb un 55%)

Notícies relacionades

En diverses fases, la superioritat del Joventut es va reflectir en marges de 15 punts (25-40, m. 14; 75-90, m. 35) i tot i que el Baskonia va arribar a creure en la remuntada en algun moment, rebaixant molt les diferències (87-92, m. 38) i deixant llibertat absoluta a Howard per jugar-se cada acció, l’equip de Duran no va desaprofitar la seva oportunitat i va firmar un triomf que l’acosta a la proesa.

 «De vegades ens titllen de tovets, però el nostre joc ha sigut molt bo i ara, amb la nostra gent, tenim una oportunitat de fer un pas més. Hi ha poc temps per fer ajustos i espero el millor Baskonia, però també el millor Joventut perquè si no juguem a aquest nivell no serà fàcil», va resumir Duran. «Han sigut el millors 40 minuts. Han jugat amb més energia i encert», va dir Peñarroya.

Baskonia, 91 - Joventut, 99

Baskonia: Thompson (12), Howard (28), Giedraitis (13), Costello (6), Enoch (-) –cinc inicial–; Sedekerskis (14), Marinkovic (11), Kotsar (2), Hommes (5), Kurucs (-), Díez (-)

14 de 36 triples (Howard, 6), 27 rebots, 8 d’ofensius (Giedraitis, 8), 17 assistències (Thompson, 7)


Joventut: Vives (-), Guy (36), Parra (15), Brozdiansky (21), Tomic (6) –cinc inicial–; Feliz (13), Birgander (22), Kraag (-), Ellenson (6), Rodríguez (-).

15 de 27 triples (Guy, 9), 34 rebots, 7 d’ofensius (Tomic, Birgander, 5), 19 assistències (Feliz, 6)


Parcials: 16-28; 23-20; 27-30; 25-21