Bàsquet

Robinson dona la permanència al Baxi Manresa en un final agònic contra el Breogán

• Una palmellada de l’aler nord-americà va sentenciar el duel a dos segons del final a favor de l’equip de Pedro Martínez, que seguirà en l’elit

Eliseo Trigo / Efe

3
EFE

Una palmellada de Devin Robinson a falta de dos segons va certificar la permanència del Baxi Manresa (81-82) en la Lliga Endesa contra un Río Breogán que ja tenia els deures fets des de fa setmanes i que va comprometre el seu rival, però va acabar encaixant la setena derrota consecutiva en un partit ple d’alternatives. Amb els resultats de la jornada, el Manresa necessitava la victòria per assegurar la salvació i la va aconseguir in extremis en un partit en què Martinas Geben, amb 18 punts, va ser clau per evitar que els de Lugo els derrotessin.

El partit va tenir un ritme altíssim des que Dani Pérez va fer la primera cistella dels catalans –i cinc dels set primers punts de l’equip–, que va contrarestar Hollatz amb el primer triple del matx. Un parcial de 5-0 dels visitants els va posar per davant (11-12, m. 5) amb un triple de Robinson. però el Breogán es va refer amb un 6-0 (17-12), que el Baxi va trencar amb un llançament de tres de Vaulet.

Els manresans van fer un pas endavant en els últims instants del primer quart, i van acabar amb un 7-0 i tres punts de renda gràcies a l’aparició de Harding (19-22). El parcial va quedar obert, però el van ampliar Jou, Geben i Vaulet en l’inici del segon quart (19-29). El 14-0 dels de Pedro Martínez el va tallar Lukovic amb una cistella de dos després de més de dos minuts i mig del període sense encert.

Acceleració dels de Lugo

El Breogán va despertar i un triple de Nenadic el va tornar a posar a tres punts (26-29, m. 15). Momirov, des de 6,75 metres, va igualar el marcador i Hollatz va completar la remuntada amb un parcial de 12-0 (31-29, m. 16). Els gallecs van accelerar i van superar el rival amb joc coral que els va donar nou punts de renda (40-31, m. 18), una distància que es va quedar en sis punts al descans (42-36).

El Baxi Manresa va tornar de l’intermedi amb un 0-4 i va empatar el partit (44-44, m. 22). Harding va liderar el seu equip (46-47, m. 23) per tornar-lo a posar per davant. Els manresans es van recolzar després en Geben, que va convertir 10 punts seguits (56-57, m. 28) en un tercer quart en què els de Lugo van acabar per davant (61-59). Amb intercanvi de triples va començar l’últim quart, en què els locals van comprometre el Manresa (74-69, m. 36) amb una cistella de Hollatz. Els catalans es van mantenir dins el partit amb el rebot ofensiu: una palmellada de Vaulet, una cistella de Brancou Badio, que va fallar l’addicional, i una altra de Dani Pérez els va posar per davant (76-78) a falta de 1:03.

Un triple de Justus Hollatz va tornar donar avantatge als de Lugo (79-78) amb 38 segons per davant. Geben va fallar quan intentava culminar un ‘alley-oop’ i Bamforth va ampliar la renda (81-78) amb els tirs lliures. Manresa tenia 23 segons. Badio va encistellar de dos, Momirov va fallar dos tirs lliures i l’última possessió, un punt per sota, va ser per als visitants. Badio va fallar, però Robinson va encertar amb una palmellada –amb llançament addicional que va enviar al ferro a falta de dos segons–, que val la permanència per als catalans.

Fitxa tècnica

81. Río Breogán (19+23+19+20): Momirov (13), Hollatz (11), Happ (13), Tanaskovic (4), Sergi Quintela (9) –cinc inicial–; Bamforth (2), Lukovic (6), Sergi García (3), Nenadic (11), Brajkovic (-), Arteaga (2) i Erik Quintela (-).

82. Baxi Manresa (22+14+23+23): Robinson (7), Harding (12), Jou (5), Geben (16), Dani Pérez (7) –cinc inicial–; Olumuyiwa (2), Badio (3), Vaulet (6), Dani García (10) i Steinbergs (2).

Incidències: Partit de la 33a jornada de la Lliga Endesa disputat al Pazo dos Deportes de Lugo davant 4.821 espectadors. Els jugadors del Baxi Manresa van sortir a la pista amb samarretes d’ànim a Adam Waczynski, lesionat de gravetat.