El Joventut torna a guanyar i manté l’opció d’acabar sisè

• Guy i Parra, amb 23 punts cadascun, han dirigit la victòria contra l’Obradoiro de la Penya, que ha trencat una ratxa de quatre derrotes

Marta Pérez / Efe

2
EFE

El Joventut ha derrotat a l’Olímpic de Badalona el Monbus Obradoiro (96-85) i ha tallat la ratxa de quatre derrotes consecutives a la Lliga Endesa, cosa que el manté amb opcions d’acabar sisè. Aquesta posició en la fase regular l’aconseguirà si, l’última jornada, guanya el Granada i el Gran Canària perd a la pista del Baxi Manresa.

En un partit molt entretingut, la Penya s’ha desfet del conjunt gallec, que gràcies als triples de Robertson i Scrubb i a la bona feina de Blazevic ha mantingut el pols fins que Guy i Feliz han trencat el partit a l’inici de l’últim quart. Guy i Parra, que ha tornat a estar a un gran nivell després d’uns quants partits molt desentonat, han sigut els màxims anotadors del partit amb 23 punts cadascun.

Dos triples de Busquets han donat el primer avantatge (17-9, min.7) a un Joventut que ha recorregut al tir exterior veient la bona defensa dels gallecs sobre Tomic. Una cistella de Parra ha ampliat l’avantatge local als 9 punts al final del primer quart (24-15), però el Monbus Obradoiro ha reaccionat en l’inici del segon amb un parcial de 0-10 que li ha tornat l’avantatge en el lluminós (24-25).

El Joventut ha recuperat el lideratge en el marcador (33-25, min.14) de la mà de Guy (11 punts la primera part), però Robertson ha despertat en atac amb set punts, i juntament amb Scrubb (10 punts) ha deixat al descobert els problemes defensius verd-i-negres en la defensa del perímetre (38-41, min. 18). A més, Guerrero ha imposat el seu físic a la pintura per permetre que el Monbus Obradoiro s’apuntés per la mínima la primera part (46-47).

El conjunt gallec continuava dominant en el marcador (50-54, min. 23) gràcies a l’encert de Scrubb i Robertson. I la reacció del Joventut ha arribat de la mà de Parra amb un triple. L’aler verd-i-negre ha sumat 10 punts, però l’encert de Blazevic a la pintura permetia a l’Obradoiro mantenir-se a dalt (63-64). Guy i Feliz han trencat el partit en els cinc primers minuts de l’últim període (82-72). L’Obradoiro ha intentat tornar a acostar-s’hi amb els punts de Robertson i Zurbriggen (80-84, min. 36), però Parra ha assumit tota la responsabilitat en atac per trencar la reacció visitant (89-80).

Fitxa tècnica:

96 – Joventut Badalona (24+22+24 +26): Feliz (14), Busquets (10), Parra (23), Brodziansky (13), Tomic –equip inicial–, Kraag (3), Guy (23), Birgander (4), Vives (1), Ventura i Rodríguez (1).

85 – Monbus Obradoiro (15+33+19 +18): Westermann (6), Robertson (17), Thomas Scrubb (10), Suárez (3), Blazevic (15) –equip inicial–, Phil Scrubb (13), Guerrero (4), Vicedo (7), Zurbriggen (8), Muñoz (2) i Paz.

Àrbitres: Cortés, Caballero i Báez. Han eliminat per cinc faltes personals Kraag (min. 34), Blazevic (min. 38) i Vicedo (min. 38).

Incidències: Partit de la jornada 33 de la Lliga Endesa disputat al Palau Olímpic de Badalona davant 4.738 espectadors.