Bàsquet

Mirotic resol per al Barça davant un exigent Obradoiro

L’estrella blaugrana brilla amb 27 punts en 20 minuts. Vesely es retira lesionat i dispara les alarmes a una setmana de la Final Four

Mirotic resol per al Barça davant un exigent Obradoiro

ACB photo

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

A força d’afinar el seu perfil més altruista en benefici de l’equip i de veure-ho en el dia a dia en les últimes temporades, la figura de Niko Mirotic apareix sovint terrenal. Però quan es desenfrena, com va passar en la visita de l’Obradoiro al Palau, emergeix amb la seva reconeixible aura d’estrella.

 Només va necessitar 20 minuts en camp Mirotic per llançar-li el llaç al triomf. Els seus 27 punts i 10 rebots amb 40 de valoració, 15 punts sense fallada en el tercer quart, van acabar amb la resistència de l’equip de Moncho Fernández (94-77), que exigeix sempre al rival i va complicar, per moments, el triomf els blaugrana, que segueixen líders de la Lliga Endesa a falta de dues jornades i es jugaran el primer lloc aquest diumenge al camp del Baskonia.

 Pendents de Vesely

L’excel·lent notícia que suposa el gran moment de Mirotic a una setmana de la Final Four de Kaunas es va veure entelada per un detall que deixa un pòsit de preocupació: Vesely va deixar el partit en el primer quart i no va tornar a causa d’un fort dolor lumbar. El club va facilitar un comunicat mèdic per confirmar la seva baixa i per explicar que la seva presència en les pròximes trobades quedarà a expenses de la seva evolució. També va donar l’ensurt Jokubaitis, que va deixar sagnant el camp després de rebre un cop de colze involuntari de Guerrero a una cella. El base lituà sí que va tornar a la pista.

Notícies relacionades

Va jugar amb barra i valentia l’Obradoiro, amb una gran actuació ofensiva de Robertson i molt bona aportació del jove interior lituà Marek Blazevic, de 22 anys, en algun moment un punt provocador. L’equip de Santiago va dominar el primer quart (15-21). Però el Barça, que inconscientment va intentar reservar forces, va acabar per encendre’s i va reconduir la situació en el segon parcial, en el qual només va concedir 11 punts en defensa, i en el tercer, en què va arribar l’exhibició de Mirotic i va anotar 33 punts per disparar els seus avantatges fins als 18 punts (68-50).

Això va permetre al Barça garantir-se un tram final de trobada una mica més tranquil·la, tot i que l’Obradoiro, per orgull, va lluitar fins al final, amb un Westermann molt entonat.