Bàsquet

El Barça s’emporta el clàssic i es col·loca líder però paga un preu molt alt

La preocupant lesió d’Abrines i les de Higgins i Vesel amarguen la vibrant i treballada victòria sobre el Madrid (97-82)

El Barça s’emporta el clàssic i es col·loca líder però paga un preu molt alt

ACB

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça va aprofitar la seva oportunitat i va caçar el liderat de la Lliga Endesa, amb una convincent victòria contra el Madrid en el clàssic de la Lliga (97-82) combinada amb la derrota del Baskonia a la pista del Tenerife. Una jornada que havia de ser de celebració, no obstant, va acabar amb un rictus de preocupació a la cara dels blaugranes pel preu tan alt que van haver de pagar: les lesions d’Abrines, Higgins i, en menor mesura, de Vesely, quan s’entra en la fase decisiva de la temporada.

El trident del Barça va funcionar a bon nivell i això va desencallar un partit complicat per moments, però que l’equip de Jasikevicius va acabar dominant amb autoritat. Satoransky (16 punts, 7 assistències), Mirtoic (17 punts, 5 rebots) i Laprovittola (11 punts, 6 assistències) van donar l’energia necessària per tombar l’equip de Chus Mateo, que va acabar sense alè, amb Tavares i Hezonja eliminats per personals.

Baixes de pes

 El clàssic va desbordar tensió competitiva i adrenalina malgrat les baixes de pes i l’exigent calendari que els cau a sobre als dos equips. El Madrid va trobar a faltar Deck, Rudy i Poirier, tot i que va recuperar per al Palau Williams-Goss i Llull. Però el Barça, que entrada no va comptar amb Jokubaitis, es va quedar sense Higgins (m. 6) i Vesely (m. 20) en el desenvolupament del partit, un cop difícil d’assimilar, i en els minuts finals sense Abrines (m. 34), la lesió més preocupant per un mal gest del genoll esquerre, que el va fer abandonar la pista amb molts gestos de dolor. En el cas del pivot txec, Jasikevicius va optar per la prudència amb una doble jornada de lliga aquesta setmana vinent i també amb les immediates eliminatòries de l’Eurolliga, on es jugarà el bitllet per a la ‘final four’.

Malgrat la bona selecció inicial del Barça des del triple, va ser el Madrid qui va marcar el ritme d’inici amb el domini del rebot i el desig de l’equip blanc de córrer. D’entrada, Hezonja es va encarregar de sumar punts en transició per als madridistes, però li va agafar el relleu un inspiradíssim Musa, autor de 16 punts en els primers 20 minuts, que va establir els primers marges clars per als visitants (17-24, m. 10).

Davant aquesta actitud ambiciosa, el Barça també va oferir una versió molt competitiva i va trobar tots els seus jugadors importants. Satoransky va ser qui es va encarregar de liderar els blaugranes. Però Vesely, cada cop amb més pes en els esquemes de Jasikevicius, i també Mirotic van seguir l’estela del base txec. Les rotacions de Sanli i Tobey també van permetre els jugadors equilibrar la lluita pel rebot i un pas davant de Laprovittola en la creació va tornar l’equilibri al marcador en el descans (47-46).

Vesely, fora per precaució

Notícies relacionades

La baixa de Vesely semblava ennuvolar el panorama blaugrana en la represa. Però els millors minuts del Barça van arribar, precisament, en el tercer quart sense el pivot txec. El seu nivell defensiu va pujar i el Madrid va entrar en una fase de desconcert, sobretot amb la tercera falta de Tavares, el jugador que blinda la seva consistència. Amb el pivot capverdià assegut a la banqueta, va ser el Barça qui es va apropiar del guió i es va disparar amb un parcial de 17-6 en set minuts, en què va situar els marges fins i tot en els 17 punts (76-59).

En aquest escenari favorable, el Barça va tornar a mostrar els seus problemes per tancar els partits. Per un excés de relaxació i les rotacions amb Nnaji i Paulí, l’equip va encaixar un parcial de 2-15 en l’últim parcial, que va tornar l’emoció a falta de vuit minuts (78-72), amb el Madrid enganxat a un imparable Yabusele. Però la cinquena falta de Hezonja, després d’una tècnica, i la de Tavares va acabar de descentrar l’equip blanc i el Barça ho va aprofitar per engrandir la ferida i emportar-se un triomf que li pot donar la primera plaça al final de la temporada regular.