L’Eurolliga de bàsquet

El Barça es jugarà el pas a la ‘final four’ amb el Zalgiris Kaunas

L’equip blaugrana va complir l’objectiu: va vèncer el València, es va assegurar la segona plaça i comptarà amb avantatge de pista en el ‘play-off’ de quarts

El Barça es jugarà el pas a la ‘final four’ amb el Zalgiris Kaunas

Alejandro García / Efe

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça va complir l’objectiu. Va superar al València (85-71), es va assegurar la segona plaça en la fase regular de l’Eurolliga i es jugarà la classificació per a la ‘final four’ davant el Zalgiris Kaunas, l’equip de l’exentrenador blaugrana Sarunas Jasikevicius, en una eliminatòria amb moltes connotacions i carregada d’al·licients. L’última jornada de l’Eurolliga va fer justícia a l’edició més equilibrada de la història. L’emoció i la incertesa es va mantenir fins als últims compassos a Munic i Belgrad i van ser el Partizan, amb la seva victòria davant el Panathinaikos (83-81) i el Zalgiris, el qual es va imposar a domicili al Bayer (80-83) els que es van assegurar les dues últimes places en joc per a quarts. Amb aquests resultats, el Baskonia es va quedar fora.

Va fer els deures l’equip blaugrana i es va assegurar la segona plaça, el qual va desplaçar el Madrid a la tercera, per creuar-se amb un rival, Zalgiris, al qual ningú esperava, però que va aconseguir entrar en els ‘play-off’ de quarts (del 25 d’abril al 10 de maig)  per a la ‘final four’  que s’organitzarà a la seva ciutat. «Per a nosaltres serà més fàcil, perquè no som favorits, anem de tapats», va dir el tècnic lituà Kazys Maksvytis.

Poc se li pot retreure a la seva primera part blaugrana, més enllà de certa blanor defensiva, que li va impedir trencar el partit abans d’hora. El rebot va ser barcelonista amb claredat, però el ‘punch’ de l’equip de Jasikevicius va ser tremend, personalitzat en especial a Abrines en un segon quart pletòric des de l’arc (15 punts), amb cinc triples de set intents, en què suposava el seu partit 500 amb la samarreta blaugrana, que el Palau va premiar amb una llarguíssima ovació.

Pols de ratxes

Notícies relacionades

Entre l’aler mallorquí i un imparable Mirotic en el primer quart (12 punts, 18 de valoració), l’equip blaugrana va obrir bretxa en un parell d’ocasions per sobre dels 12 punts. Però les 11 pèrdues i els problemes per frenar l’explosiu Harper i Jones, la parella de bases,  va permetre a l’equip valencià enganxar-se al partit i anar-se’n al descans amb un marge molt més positiu del vist a la pista (51-46).

Va estendre la seva superioritat en el rebot i va millorar a nivell defensiu el Barça en la represa i malgrat baixar lleugerament els seus percentatges, va oferir l’equip català fases de molt bon joc, que el va portar a obrir diferències que semblaven ja definitives (72-59, després d’un triple de Kuric). Però, sense cap opció de classificar-se i ja sense pressió, el València va ser capaç de tornar, de nou, al partit amb una pèssima posada en escena en l’últim període (parcial de 2-7), que va prémer el marcador (74-68), tot i que els blaugrana no van perdre el llit i van aconseguir jugar amb més cap els minuts finals per sentenciar.

FC Barcelona, 85 - València Basket, 71

FC Barcelona: Satoransky (7), Laprovittola (4), Abrines (15), Mirotic (18), Vesely (13) –cinc inicial– Sanli (9), Kalinic (2), Higgins (5), Tobey (5), Kuric (3), Jokubaitis (4)


13 de 29 triples (Abrines, 5), 43 rebots, 14 d’ofensius (Sanli, 8), 24 assistències (Abrines, 6)

València Basket: Harper (14), Jones (9), Port (-), Claver (6), Alexander (6) –cinc inicial– Pradilla (7), Webb (7), Radbaugh (7), Evans (4), Dubljevic (5), Rivero (6).


7 de 23 triples, 23 rebots, 6 d’ofensius (Alexander, 6), 18 assistències (Jones, Evans, 4)


Parcials: 24-21; 27-25; 21-15; 13-10