L’Eurolliga de bàsquet

El Barça segella amb un triomf contra l’Alba l’avantatge de pista en el ‘play-off’

Sanli destaca en la solvent actuació dels blaugranes per completar el seu objectiu cap als quarts de final (72-56)

El Barça segella amb un triomf contra l’Alba l’avantatge de pista en el ‘play-off’

Foto: Javi Ferrándiz

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça ja és on volia quan va iniciar la temporada de l’Eurolliga: amb la classificació assegurada per als quarts de final i l’avantatge de pista en l’encreuament. Només li queda conèixer el seu rival en les dues jornades que falten per tancar la temporada regular. «Aquest era l’objectiu inicial», va reconèixer Jasikevicius i això és el que va aconseguir, de forma definitiva, amb una victòria contra l’Alba Berlín al Palau (72-56), que no va tenir gaire brillantor però sí que va arribar acompanyada d’una solvent actuació col·lectiva en la segona part, després d’un primer temps gris i un protagonisme destacat del pivot Sertaç Sanli (12 punts, 6 rebots i 20 de valoració), un altre jugador que s’afegeix a la causa blaugrana en la fase important de la temporada.

Amb gran part de la feina feta, és a dir, la classificació per al ‘play-off’ de quarts, i també a tocar l’avantatge de pista per a l’encreuament, el Barça es va prendre amb molta calma la visita de l’Alba al Palau i va tenir, un altre cop, la confirmació que en l’Eurolliga no hi ha relaxació que valgui.  Certa displicència en defensa, un desplegament d’energia limitat (lògic després de la victòria de prestigi a Belgrad contra el Partizan) i una aposta per les rotacions de Jasikevicius, concedint minuts a jugadors que no han tingut gaire protagonisme últimament, cas de Kuric (va sortir de titular) o Da Silva, va ser el que va ajudar que el conjunt alemany, entrenat pel càntabre Israel González, jugués de tu a tu amb els blaugranes durant molts minuts.

L’Alba es va apuntar els dos primers parcials jugant amb rapidesa en la transició, instal·lat en un encert notable en el triple (6 de 12 anotats), complicant-li el rebot a l’equip blaugrana i amb un paper destacat durant 20 minuts de Ben Lammers, un jugador que va passar sense pena ni glòria per a l’ACB però que s’ha assentat a Berlín.

El millor Sanli

Sense trobar un referent clar, Jasikevicius va haver de recórrer als seus referents habituals (Lapro, Satoransky, Mirotic, Vesely) per evitar que el conjunt alemany obrís forat, tot i que això no va impedir que l’Alba se n’anés al descans amb avantatge (34-35), malgrat una tímida reacció barcelonista, un cop més de la mà de Laprovittola.

L’equip de Jasikevicius ho va intentar amb una mica més d’esperit, però amb el mateix poc encert, en els primers minuts de la represa. Kuric, bastant discret en el primer temps, va tornar-li la confiança al tècnic blaugrana amb un parell d’accions interessants, de les que solia fer, i en general, el Barça va anar fent seu el partit alentint-lo, donant-li el ritme que més li convenia i trobant bones accions en penetracions, amb més protagonisme de Sanli, intimidador fins i tot en defensa, que viu el millor moment de la temporada, i també amb el desplegament físic constant de Kalinic, que sempre apareix.

Notícies relacionades

El Barça va aconseguir obrir les primeres diferències al final del tercer període (50-42) i va acabar d’escapar-se en l’últim parcial, que va ser totalment seu amb un parcial inicial de 12-3 en els primers quatre minuts, amb la qual cosa ja es va posar per sobre dels 15 punts en un tres i no res (62-45), cosa que li va garantir una transició còmoda fins al final.