Bàsquet

Brittney Griner torna a la WNBA després de sortir de la presó a Rússia

La vuit vegades All-Star de la WNBA va ser condemnada a nou anys de presó per introduir menys d’un gram d’oli de cànnabis

Brittney Griner torna a la WNBA després de sortir de la presó a Rússia
1
Es llegeix en minuts

La jugadora nord-americana Brittney Griner tornarà a la WNBA, la lliga nord-americana de bàsquet, en la temporada 2023 després de firmar un contracte d’un any amb Phoenix Mercury després de la seva detenció de 10 mesos en una presó a Rússia.

Griner va ser detinguda a l’Aeroport Internacional Xeremétievo de Moscou el febrer del 2022 per introduir a Rússia menys d’un gram d’oli de cànnabis en cartutxos per vaporejar. La dues vegades medallista d’or olímpica va dir que va cometre un «error honest», i els seus advocats van assegurar que estava utilitzant el cànnabis amb finalitats medicinals i no era conscient de la seva situació il·legal a Rússia.

Notícies relacionades

Posteriorment, va ser condemnada a nou anys per possessió i contraban de drogues amb finalitats delictives, però va ser posada en llibertat al desembre en un intercanvi de presoners que va suposar la tornada a Rússia del traficant d’armes convicte Víktor But. Griner va declarar que planejava jugar amb les Mercury el 2023 després de la seva tornada als Estats Units, i l’equip ha arribat a un acord perquè la vuit vegades All-Star de la WNBA participi en la temporada vinent.

Griner buscarà ajudar les Mercury a recuperar-se després de patir l’eliminació en primera ronda dels ‘play-offs’ de la WNBA a l’agost, amb l’equip preparat per començar la seva campanya 2023 contra Los Angeles Sparks el 19 de maig.