La Copa del Rei de bàsquet

El Madrid sobreviu a un final a cara i creu contra el València

Deck i Hezonja sostenen l’equip blanc i deixen sense premi la gran actuació de Jones i Harper en els valencians (86-85)

El Madrid sobreviu a un final a cara i creu contra el València

ACB photo

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El pronòstic es va complir i el Madrid jugarà les semifinals de Copa després d’una patida victòria (86-85). Però el València va tenir a la mà la primera sorpresa del torneig. L’equip d’Alex Mumbrú va disposar de la ultima possessió per portar el triomf, però Chris Jones, un dels protagonistes de l’equip valencià, va fallar el tir i, tot i que ell mateix va recollir el rebot, no va poder sentenciar.

Notícies relacionades

 Va ser un cara i creu el que va resoldre un partit que el Madrid va tenir sota control durant molts minuts però en el qual el València es va mantenir fins als últims segons gràcies a la determinació de Jones (20 punts, 4 rebots, 5 assistències) i l’espurna de Harper (16 punts), la seva parella exterior. Després de dos tirs lliures de Harper a falta de tres minuts, el València va tenir temps de prendre la davantera (79-81). Però la resposta del Madrid va ser letal amb cinc punts consecutius de Deck, autor de 19 punts, peça determinant dels líders de l’ACB, al costat de Hezonja, que va acabar amb 16 punts.

Superioritat en el rebot

La superioritat del Madrid va semblar clara durant moltes fases del partit amb avantatges que van arribar als 16 punts. El domini físic de Tavares, Yabusele i, en general, dels interiors blancs va decantar amb claredat la baralla pel rebot en el pols amb Djublevic i Rivero (45 rebots per 35). Però el joc exterior del València i la seva capacitat per córrer al contraatac li va permetre sobreviure en el primer temps (41-34) i ajustar el marcador per entrar en els últims minuts en posició de discutir-li el triomf el quadro de Chus Mateo. Ho va fer gairebé tot bé. Menys sentenciar.