La Copa del Rei de bàsquet

La Copa del Rei de bàsquet: l’anàlisi dels encreuaments

La Copa del Rei de bàsquet: l’anàlisi dels encreuaments

ACB photo

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Reial Madrid-València (dijous, 18.30 hores)


Reial Madrid (17 victòries, 3 derrotes, 1r Lliga)

Màxim anotador: Dzanan Musa (15,5 punts); màxim rebotejador: Edy Tavares (6,2); màxim assistent: Sergio Rodríguez (3,3)

  

València (10 victòries, 10 derrotes, 8è Lliga)

Màxim anotador: Jasiel Rivero (15,1 punts); màxim rebotejador: Bojan Dubljevic (6,6); màxim assistent: Chris Jones (4,5)

 

Després d’uns inicis irregulars, el Madrid ha aconseguit estabilitzar-se amb Chus Mateo al capdavant de la banqueta en la seva primera temporada. Edy Tavares és ja un jugador diferencial i les arribades de Musa i Hezonja han augmentat el potencial ofensiu d’un equip que encara mostra llampecs del talent de Llull i Sergio Rodríguez. Rudy Fernández és baixa probable a Badalona, tot i que viatja amb l’equip. El València d’Alex Mumbrú ha aixecat també el vol a la Lliga i l’Eurolliga després d’uns inicis complicats amb Jasiel Rivero convertit en un factor desequilibrant, igual que el base Chris Jones. El Madrid s’ha imposat els quatre cops que s’ha enfrontat als valencians, que només té un únic títol de Copa i és de fa 25 anys.

 

FC Barcelona-Unicaja (dijous, 21.30 hores)

FC Barcelona (17 victòries, 3 derrotes, 2n Lliga)

Màxim anotador: Nicola Laprovittola (13,4 punts); màxim rebotejador: Nikola Mirotic (4,6); màxim assistent: Rokas Jokubaitis (4,7)

 

Unicaja (13 victòries, 7 derrotes, 5è Lliga)

Màxim anotador: Tyson Carter (10,6 punts); màxim rebotejador: David Kravish (4,9); màxim assistent: Alberto Díaz (3,7)

 

El Barça arriba després de 10 victòries seguides a l’ACB, però en el partit de Lliga del Palau va patir fins a l’últim quart amb els malaguenys (75-60). Dues de les millors defenses del campionat, cara a cara. L’equip de Jasikevicius s’ha aconseguit estabilitzar i, sense Mirotic encara al màxim nivell, disposa de la pólvora de Laprovittola, Higgins i un recuperat Jokubaitis. En els malaguenys, la inspiració de Brizuela, la defensa d’Alberto Díaz i el caràcter elèctric de Kendrick Perry sostenen l’equip d’Ibon Navarro.

Lenovo Tenerife-Gran Canaria (divendres, 18.30 hores)


Lenovo Tenerife (14 victòries, 5 derrotes, 4t Lliga)

Màxim anotador: Gio Shermadini (14,1 punts); màxim rebotejador: Gio Shermadini (5,1); màxim assistent: Marcelinho Huertas (5,3)

 

 

Gran Canaria (12 victòries, 8 derrotes, 7è Lliga)

Màxim anotador: Nico Brussino (11 punts); màxim rebotejador: Nico Brussino (5,3); màxim assistent: Andrew Albicy (4,7)

 

El Lenovo Tenerife acaba d’aixecar la seva tercera Copa Intercontinental i arribarà en un moment dolç de joc, amb Marcelinho Huertas i Gio Shermadini com l’eix sobre el qual gira tota la maquinària de Txus Vidorreta, en la qual també destaca el treball de Salin o Doornekamp. El Gran Canaria està elevant la seva competitivitat amb Jala Lakovic a la banqueta i el pas endavant de Nico Brussino, MVP del mes de febrer, tot i que disposa d’una banqueta llarga i d’experiència (Albicy, Benite, Shurnan etc.), cosa que promet un intens derbi canari a la Copa.

Joventut-Baskonia (divendres, 21.30 hores)


Joventut Badalona (13 victòries, 7 derrotes, 6è Lliga)

Màxim anotador: Ante Tomic (13,9 punts); màxim rebotejador: Ante Tomic (6,1); màxim assistent: Guillem Vives (3,8)

 

 

Baskonia (16 victòries, 4 derrotes, 3r Lliga)

Màxim anotador: Markus Howard (15 punts); màxim rebotejador: Tadas Sedekerskis (5,8); màxim assistent: Darius Thompson (5,9)

 

La Penya arriba amb màxima confiança a aquesta cita, en la qual exerceix d’amfitrió. Tomic continua sent la peça fonamental en el joc dels verd-i-negres, que mantenen una excel·lent línia (el millor equip en llançaments de dos) i han reforçat el joc interior amb la tornada de Brodziansky i la recuperació de Pau Ribas. Davant, el Baskonia s’ha convertit en la sensació de la temporada amb Joan Peñarroya a la banqueta. El millor equip des del triple i en assistències arriba amb Markus Howard, convertit en una de les estrelles d’aquesta primera part de la temporada. Dos històrics que tenen dos finals en el record (el 2004, va vèncer el Baskonia i el 2008 va guanyar la Penya d’Aíto, Rudy i Ricky).