L’Eurolliga de bàsquet

El Barça desperta el seu perfil més letal a Bolonya i sacseja la Virtus

L’equip blaugrana, amb Mirotic i Abrines destacats, va arribar a dominar per 37 punts i va brillar col·lectivament (75-92)

El Barça desperta el seu perfil més letal a Bolonya i sacseja la Virtus

FCB

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça poderós i imparable que esperava veure’s des de l’inici de temporada va aparèixer aquest dijous, gairebé de forma inesperada, en la seva visita a la Virtus de Bolonya, l’equip que entrena Sergio Scariolo. Va ser una exhibició en tots els sentits (75-92), solvent en defensa i imparable en atac, i va passar per sobre del conjunt italià, per tornar-li el cop per la seva victòria al Palau. A una setmana de disputar-se la Copa, no hi pot haver cap millor notícia per a l’equip blaugrana, on va tornar Sergi Martínez, operat del genoll l’octubre de l’any passat.

El Barça va trobar els seus referents habituals en atac, Mirotic i Laprivottola. Però també d’altres que no ho són tant, com Abrines i Jokubaitis, per mantenir la seva intensitat durant els tres primers quarts, en què els blaugranes ja havien decantat el desenllaç, amb una eficàcia letal des del triple (15 de 30). I va mostrar una serietat i una concentració defensiva amb què va desconnectar la Virtus, que només va poder anotar 10 punts en el segon parcial i 12 en el tercer, per arribar a veure’s 37 punts per sota (31-68), cosa que va convertir l’últim període en un anar i venir, en què la Virtus va suavitzar el cop.

«Hem jugat molt sòlids durant tres quarts. Hem de construir la nostra consistència des d’aquí», va assegurar Jasikevicius per afegir amb orgull: «Crec que no gaires equips són capaços d’aconseguir un triomf així a Bolonya»

Des de l’inici de la temporada, al Barça se l’ha acusat de ser massa tou, de falta d’instint assassí, de desconnectar-se durant els partits i permetre que els rivals es recuperin quan estan amb la soga al coll. Però el conjunt de Jasikevicius va ser tot el contrari en la seva visita a Itàlia. Va treure el seu perfil més letal i va sacsejar la Virtus, un equip que havia deixat bones sensacions en aquesta Eurolliga, però que aquest cop no va aconseguir competir.

Mirotic reacciona

Notícies relacionades

L’aparició de la millor imatge col·lectiva del Barça va coincidir també amb la tornada d’una imatge molt sòlida de Mirotic, que les últimes jornades havia mostrat mals percentatges i falta de confiança, però que va tornar a maximitzar la seva presència a la pista (17 punts en 19 minuts) per acabar com l’MVP de la vetllada, amb línia ascendent en confiança de Jokubaitis (13 punts) i amb un Abrines letal, que va clavar quatre triples sense fallar.

El Barça va mostrar una superioritat aclaparadora després d’un primer parcial de cert equilibri (17-22).  A partir del segon, els blaugranes van ser una piconadora. Ja se’n van anar al descans amb un marge escandalós (27-47) després que l’equip de Jasikevicius encadenés 21 punts sense resposta del rival, amb un protagonisme destacat d’Abrines, autor de 13 punts en aquest parcial. I en la represa, van mantenir el peu a l’accelerador fins a obrir una bretxa ja insuperable, que va canviar l’actitud d’uns i altres. El Barça, conscient de la seva superioritat, es va aturar. I la Virtus, cuita pel cop, va serrar les dents per salvar l’orgull i deixar un marcador que no fes tant mal.