Bàsquet

Abrines salva un Barça de dues cares contra el València

Els blaugrana remunten 15 punts en un gran segon temps sota el lideratge de Laprovittola (81-75)

Abrines salva un Barça de dues cares contra el València

AC

1
Es llegeix en minuts

El Barça va sortir vencedor d’un altre exercici de funambulisme contra el València (81-75), el tercer de la setmana, després dels triomfs contra el Maccabi i el Bayern a l’Eurolliga, de dimarts i dijous. Aquesta vegada va ser Abrines qui va estrènyer el commutador i va donar llum als blaugrana, primer, amb un triple inversemblant a falta de 26 segons, i després amb una recuperació de pilota en la següent que va certificar la victòria.

Però a ningú se li escapa que l’equip de Jasikevicius continua penjant d’un fil i que ronda la caiguda. En aquesta ocasió, al Barça li va sortir cara i després d’un primer temps per oblidar (32-43), en què no va fer res bé («hem de canviar-ho tot, en atac i en defensa», reconeixia Jokubaitis camí del vestidor en el descans) va oferir l’altra cara que també ha tret en alguns moments aquesta temporada i va aconseguir remuntar els 15 punts que va arribar a tenir en contra (26-41, m. 18), quan el conjunt dirigit per Álex Mumbrú era l’únic amo del partit.

Millora defensiva

Notícies relacionades

En aquesta dualitat per la qual es mou, el Barça va perseverar a partir del tercer quart en el treball defensiu, va trobar el lideratge de Laprovittola, autor de 19 punts, la intensitat de Jokubaitis i el poder físic de James Nnaji per anar creixent i retallant marges fins a posar-se per davant en l’últim quart amb un triple de Satoransky (62-61, m. 32).

Així va convertir l’equip blaugrana el desenllaç en un mà a mà, en el qual el pas endavant defensiu dels blaugrana, amb Nnaji i Vesely molt enxufats, va donar més més consistència al plantejament i després va trobar l’encert d’Abrines per segellar un triomf de nou sofert, que només confirma que el Barça segueix ple de dubtes. La pregunta és si podrà aclarir-los a temps per lluitar pel primer títol de la temporada, la Copa, que es juga d’aquí dues setmanes a Badalona.