L’Eurolliga de bàsquet

El Barça sobreviu a un altre final dramàtic contra el Bayern

L’equip alemany va fallar un últim llançament per guanyar els de Jasikevicius, que transmeten males sensacions (72-70)

Alejandro García / Efe

2
Luis Mendiola

El Bayern Munic, un equip de la zona baixa de la taula, era un bon termòmetre per mesurar la temperatura del Barça i la conclusió és la mateixa que en les últimes jornades: l’equip de Jasikevicius deixa fred. No acaba d’enganxar. El guió comença a ser repetitiu, sigui qui sigui el rival. Es va veure dimarts passat contra el Maccabi o aquest dijous contra el Bayern, un equip físic, sense el talent dels blaugranes, però que li va donar rèplica de principi a final (72-70).

Després d’estar 11 punts per sota a falta de quatre minuts, el Bayern Munic va remuntar i encara va disposar d’un llançament per guanyar, tot i que Kalinic va fer una excel·lent defensa sobre Jaramaz i va donar validesa a la cistella salvadora de Higgins uns segons abans, que manté viu el Barça.

El Barça es manté a la zona alta de la classificació amb partits viscuts al límit, però no convenç i amb les seves desconnexions acaba donant-li al rival l’oportunitat d’enganxar-se a la lluita. Quan Laprovittola treu la seva màgia, tot es fa més fàcil. Però no és el que passa últimament. I, sense ell, tot es fa molt costerut, perquè Mirotic encara no està al 100% i hi ha moltes intermitències en un grup que va deixant jugadors pel camí: Tobey i Kuric no van tenir ni un minut a la pista. Vesely, 10 punts i 9 rebots, Jokubaitis (7 punts, 6 rebots) i Higgins (9 punts) van fer que la moneda caigués de cara.

Espessor total

Els primers 20 minuts, amb un ajustadíssim 34-33 favorable, ja van ser la demostració del que seria el partit per als catalans: un mal de queixal. Els triples de Sanli van ser l’única cosa que va funcionar. Hi va haver espessor. Falta d’idees i problemes per tancar el rebot contra un equip que va arribar al Palau sense el seu entrenador, Andrea Trinchieri, per un problema familiar, i sense grans figures.

El Barça ni va estar brillant des del triple, ni va aconseguir posar bones pilotes interiors contra un Bayern que col·lapsa la zona amb intel·ligència. Així que en la segona part la inquietud es va acabar estenent entre l’afició blaugrana (51-47, m. 30), que veia que no hi havia manera de marcar diferències contra el conjunt alemany.

Va semblar que l’equip de Jasikevicius podia esmenar-se en l’últim parcial, amb uns bons minuts de Jokubaitis i Higgins, que van obrir un marge interessant per als últims quatre minuts (63-51). Però un parcial de 0-9 del Bayern, en una nova apagada del Barça, injustificable, va tornar a accentuar el drama, que un rebot en atac de Vesely, una cistella de Higgins i una bona defensa de Kalinic van aconseguir evitar, tot i que no que la preocupació s’estengui una mica més.

FC Barcelona, 72 - Bayern Munic, 70

FC Barcelona: Satoransky (5), Laprivttola (5), Kalinic (4), Mirotic (12), Sanli (10) –cinc inicial–, Da Silva (3), Vesely (10), Abrines (7), Higgins (9), Jokubaitis (7)

9 de 21 triples (Sanli, Mirotic, 2), 36 rebots, 16 d’ofensius (Jokubaitis, 6), 21 assistències (Satoransky, 5)

Bayern Munic: Weiler-Babb (15), Winston (4), Bonga (2), Rubit (10), Gillespie (3) –cinc inicial–, Walden (9), Seeley (2), Giffey (4), Jaramaz (12), Zipser (-), Wimberg (9)

6 de 21 triples (Weiler-Babb, 3), 31 rebots, 12 d’ofensius (Wimberg, 5), 9 assistències (Walden, 3)

Parcials: 21-14; 13-19; 17-14; 21-23