Bàsquet

El Gran Canària entra a la Copa amb un triomf solvent a Badalona

L’equip de Jaka Lakovic, amb Balcerowsky i l’ex verd-i-negre Bassas entre els destacats, va superar amb claredat el Joventut en el rebot (75-91)

2

El Gran Canària va certificar aquest diumenge a Badalona la seva classificació per a la Copa del Rei amb un incontestable triomf per 75-91 contra un Joventut que, a més, permet que els de Jaka Lakovic li prenguin la sisena plaça a l’equip català.

El partit se li va torçar al Joventut des del principi al rebre un parcial de 5-23 en els primers cinc minuts, que van acabar marcant el partit, que els grancanaris van dominar sense problemes fins al final gràcies a l’encert de John Shurna i, sobretot, Olek Balcerowsky, màxim anotador del partit amb 18 punts.

Els problemes verd-i-negres per dominar el rebot defensiu –perdent 19 rebots sota el seu cèrcol– i un pobre dia en el triple, amb 3 de 16, el van condemnar contra un rival molt millor.

Brussino va anul·lar Parra i Balcerowsky Tomic en l’arrencada del partit i juntament amb els 13 punts sense error de John Shurna van facilitar molt les coses a l’equip de Jaka Lakovic. Les accions individuals de Kyle Guy i Guillem Vives van permetre que la Penya entrés en el partit (18-26, min. 9) però l’aparició de l’ex verd-i-negre Ferran Bassas va tallar la ratxa local i va permetre que l’equip de Laka Jakovic tanqués el primer quart amb 13 amunt (18-31).

El Joventut va tornar a la càrrega en l’arrencada del segon quart amb Parra i Guy per reduir l’avantatge a 6 punts (27-33, min. 12). L’equip grancanari no va perdre la calma i, esperonat per Bassas i Shurna, va aconseguir un parcial de 6-16 que li va permetre recuperar el control del partit (33-49, min. 16) per veure reduït el seu avantatge al descans a 13 punts (38-51).

Més intensitat defensiva

La Penya va tornar a la pista després del descans amb més energia i plantejant defenses alternatives al seu rival. Joel Parra va explotar amb un parell de cistelles a la contra i va fer endollar la resta dels seus companys fins a reduir la diferència a 7 punts després d’un triple de Vives (47-54, min. 23).

El Gran Canària va confiar els seus atacs a Balcerowski mentre Inglis i Diop feien la feina bruta en el rebot ofensiu. L’equip insular va anar sumant punts a l’aprofitar els errors locals fins a tornar a acabar el quart amb una còmoda renda de 13 punts (55-68).

L’inici de l’últim quart va ser travat i amb massa interrupcions perquè els àrbitres poguessin revisar jugades. La Penya es va posar a 10 punts (60-70) a 7,12 minuts del final i amb Andréz Feliz liderant els atacs del seu equip. Albicy i Benite van sufocar l’última escomesa verd-i-negra i Balcerowsky hi va posar l’espectacle amb les seves esmaixades per anar-se’n fins als 18 punts i convertir-se en el màxim anotador del partit.

Fitxa tècnica

Joventut: Feliz (12), Ventura (1), Parra (11), Ellenson (4), Tomic (10) –equip inicial–, Guy (14), Vives (13), Allen (-) i Birgander (10).

Gran Canària: Albicy (10), Slaughter (2), Shurna (15), Brussino (11), Balcerowsky (18) –equip inicial–, Bassas (13), Benite (6), Salvo (5), Diop (5) i Inglis (6).