Bàsquet

El Baxi Manresa es col·lapsa en atac i perd un partit vital

L’equip de Pedro Martínez guanyava de 15 punts, però una zona del Saragossa l’ha portat a una derrota molt dolorosa (65-72)

ACB photo

2

Cop duríssim per a les aspiracions del Baxi. L’equip manresà, que ha fet una bona primera part contra el Casademont Saragossa (40-25 en el minut 19), s’ha col·lapsat en atac en la segona meitat, en què només ha anotat 25 punts, per culpa d’una zona, primer, i de la seva pròpia inseguretat després. Els aragonesos s’emporten un triomf (65-72) que els deixa amb una victòria d’avantatge respecte al conjunt de Pedro Martínez que queda a la cua, amb el Fuenlabrada i el Betis, tot i que encara no en descens, i amb un calendari duríssim per davant.

L’encert des de la línia de tres punts ha marcat l’inici del partit. El Baxi ha anotat quatre dels cinc primers llançaments des de més enllà dels 6,75 metres que ha intentat i, a més, han trobat cistella quatre jugadors diferents, per acabar el període amb un confortable 25-15 a favor.

El domini manresà s’ha mantingut en el segon parcial, malgrat que l’encert en els triples ha desaparegut. Dani Pérez, en una acció personal, establia el 40-25 ja en l’últim minut i només dos tirs lliures de Sant-Roos minimitzaven danys per als visitants al descans (40-27).

Encallats per la zona

El tercer quart va començar amb un ritme fred que no interessava al Baxi. En els tres primers minuts, el Saragossa només ha rebut un bàsquet de Geben i, en canvi, ha trobat el base Wright, amb cinc punts i un triple i, sobretot, les pilotes doblades cap al jove gegant Mara per situar-se a set punts i obrir el partit (44-37, a 6.12 minuts).

A més, aprofitant el 0 de 10 del Baxi en triples des del 4 de 5 inicial, instal·lava una zona 2-3 que obligava els locals a llançar. Un triple de Simanic (44-40, a 5.33) obligava Pedro Martínez a aturar el joc) i el mateix Simanic i Yusta, amb sis punts seguits, han avançat el seu equip per primer cop. El Baxi estava encallat i ha tancat el tercer període amb un preocupant 53-54.

Els nervis dels dos equips van propiciar que el primer punt, de Yusta, no arribés fins als 2 minuts i 28 segons. Però no era cap consol. Un triple de Jovic (53-58) i l’enèsima pèrdua de Robinson en una penetració feien pensar en el pitjor, i més encara amb un nou triple fallat (1 de 16 des del primer quart) que ha possibilitat una esmaixada de Yusta i el temps mort local (53-60, a 5.23, parcial de 0-12).

La sequera l’ha tallat Dani Pérez amb un triple davant una nova zona aragonesa. Semblava el que necessitava l’equip, ja que Robinson, amb un rebot en atac, va tornar a fer creure en el triomf (58-60), i encara més Vaulet amb un rebot en atac que empatava el duel. Però llavors han tornat a arribar els errors.

A l’altra banda, Hlinason i San Roos sostenien el Casademont i un triple de Jessup (61-67, a 1.56) ha fet molt mal. Geben ha fallat un llançament tret clar i un altre triple, ara de Sant-Roos a 1.25 (61-70) era la sentència abans que la resta ja sobrés.