L’Eurolliga de bàsquet

El Barça s’imposa en la pròrroga d’un partit electritzant a Belgrad

Satoransky lidera la victòria blaugrana davant l’Estrella Roja en un duel que Mirotic va portar al temps extra amb un triple sobre la botzina (94-99)

El Barça s’imposa en la pròrroga d’un partit electritzant a Belgrad

Andrej Cukic / Efe

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça va sortir guanyador d’un partit convertit en una muntanya russa d’emocions i va tallar a domicili la ratxa de l’Estrella Roja de Dusko Ivanovic (94-99). Va ser un duel explosiu que els blaugrana van arribar a perdre per 12 punts en l’últim quart, que van portar a la pròrroga amb una encistellada triple de Mirotic en l’últim segon i que van acabar amarrant amb una sòlida actuació col·lectiva en el temps extra, que van afrontar sense el tècnic Jasikevicius, expulsat amb dues tècniques en tot just 30 segons.

Una brillant actuació de Satoransky (19 punts, 10 assistències, 28 de valoració) va impulsar l’equip blaugrana que va saber reposar-se d’una dolenta segona part i en l’últim període i en la prolongació va trobar també els punts de Higgins (15), Abrines (14) i la inspiració de Mirotic (12) per recuperar-se de la derrota de fa una setmana a València i mantenir-se a la zona alta de l’Eurolliga, que suposarà un extra de motivació per a la cita que els espera aquest dilluns, a la Lliga Endesa, davant el Madrid.

Satoransky va marcar el pas del Barça d’inici amb quatre triples que va anotar sense fallada en tot just sis minuts. El seu encert i la ràpida lesió de Vildoza va descentrar l’Estrella Roja, al qual li va costar molt entrar al partit, en què encara no va poder comptar amb Campazzo. L’equip de Jasikevicius va ser solvent, especialment en atac i va controlar bé el primer quart (17-28). Però com està sent habitual aquesta temporada, el Barça va viure una altra espectacular apagada, totalment inexplicable quan havia portat els seus avantatges fins als 15 punts (19-34) després d’una ratxa increïble des del triple (6 de 8).

Un rival crescut

De sobte, la tensió en defensa va caure al costat blaugrana, Nedovic es va apropiar del ritme amb accions individuals i l’Estrella Roja va firmar un parcial de 17-0 que el va posar al comandament (38-36) davant un rival totalment superat. La tornada a la pista de Laprovittola va tornar cert seny als blaugrana, que van poder recuperar el pas al descans (40-43).

Notícies relacionades

El pecat del Barça, que ja és recurrent, és deixar els seus rivals que reaccionin i creguin en les seves forces. L’equip blaugrana va perdre encert des del perímetre, tampoc en va generar a la zona, i en canvi es va veure arrossegat per la força interior de Petrusev, que va sortir amb la seva millor actuació a la competició europea. El despertar de Mirotic no va servir de gaire, perquè l’Estrella Roja es va engegantir davant un Barça sense consistència mental, que s’ensorra amb rapidesa, sense que Jasikevicius tampoc jugués totes les seves cartes, amb Kuric i Tobey inèdits.

Les diferències ja es van obrir amb claredat al final del tercer quart (65-57) i la ferida encara es va fer més gran per al Barça a la caldera del Pionir (69-57). De nou, amb tot en contra, va aparèixer l’aposta individual al Barça. La intensitat de Satoransky, l’encert d’Abrines, amb quatre triples, i també de Sanli (2) va donar una nova vida a l’equip blaugrana, que va igualar a 79 a falta d’1.09 i va forçar la pròrroga amb un triple molt llunyà sobre l’últim segon de Mirotic.