Bàsquet

La intensitat de l’Obradoiro desmunta un Barça sense ‘punch’

El conjunt de Jasikevicius, negat en atac i apagat en defensa, encaixa la tercera derrota a la Lliga (76-74)

La intensitat de l’Obradoiro desmunta un Barça sense ‘punch’

ACB photo

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça va encaixar la tercera derrota en la Lliga Endesa a la pista de l’Obradoiro (76-74), en un mala actuació que alimenta els dubtes sobre l’equip de Jasikevicius, que mai acaba de complir les expectatives. Malgrat les seves importants baixes, l’equip gallec va imposar les seves ganes i els blaugranes, negats en atac (5 de 28) i amb una fluixa defensa, van acabar clavant el genoll a terra.

L’equip barcelonista va patir a Santiago, com era previsible, davant el desplegament d’energia de l’Obradoiro. L’equip blaugrana va acusar més el desgast d’haver jugat tot just feia 48 hores a Berlín que el gallec les importants baixes amb què es va presentar al partit: Bender, Westermann i Paige, tres dels noms importants que van arribar a l’estiu, perquè Blazevic, el nouvingut Kassius Robertson i els germans Scrubb van fer un pas endavant ofensivament i van aguantar l’equip de Moncho Fernández.

A cara o creu

La defensa dels blaugranes va estar per sota de l’esperat, molt més permeable del normal, segurament pel cansament, i l’equip de Jasikevicius va estar especialment espès en atac des de la línia de tres, que sol ser un dels seus principals recursos, més enllà d’un bon primer quart de Mirotic, que va debutar a la Lliga com a titular, igual que va fer dos dies abans en la competició europea.

Notícies relacionades

Així que el Barça, privat de dues de les seves principals virtuts, també de peces importants (Sanli, Abrines, Kalinic) va intentar generar des de l’un contra un. Però les seves accions, per la intensitat de l’Obradoiro, van estar marcades per l’espessor i això va fer que el partit es mogués en marges molt petits per a uns i altres, amb el jove pivot Marek Blazevic convertit en un malson per a la defensa blaugrana i, en concret, per a Vesely, i amb els germans Scrubb emportant-se totes les pilotes dividides.

L’Obradoiro va aconseguir arribar als últims tres minuts amb una renda que semblava definitiva (71-64, m. 37) i tot i que el Barça va allargar les seves opcions (73-74, a falta de 40 segons), el conjunt gallec va resoldre amb encert el seu últim atac (un 2+1 de Thomas Scrubb) i l’equip blaugrana va malgastar el seu, en una jugada dissenyada per a Mirotic, que no va aconseguir acabar, completant així un partit per oblidar.