Era daurada

La selecció espanyola de bàsquet, número u del rànquing de la FIBA per primera vegada en la història

  • L’equip de Scariolo desbanca els EUA en la classificació després de les seves dues victòries davant Itàlia i els Països Baixos i la derrota dels nord-americans davant el Brasil

La selecció espanyola de bàsquet, número u del rànquing de la FIBA per primera vegada en la història
1
Es llegeix en minuts

Espanya, actual campiona del món i d’Europa, s’ha situat per primera vegada en la seva història com a número u de la classificació mundial de la FIBA per davant dels Estats Units, després de les seves dues últimes victòries, davant Itàlia i els Països Baixos, en la cinquena ‘finestra’ de classificació per al Mundial i la derrota de l’equip nord-americà davant el Brasil la setmana passada.

Espanya es va proclamar campiona mundial el 2019 a Pequín i europea l’estiu passat a Berlín. A més, ha aconseguit la classificació per a la Copa del Món del 2023, amb un balanç de 9 partits guanyats en 10 partits.

Després de la finestra de novembre, Espanya se situa amb 758,6 punts, per davant dels Estats Units (757,7), Austràlia i l’Argentina. Per darrere, completen el top 10 tots els seus rivals europeus: França, Sèrbia, Eslovènia, Lituània, Grècia i Itàlia.

«Una data per al record»

El president de la FEB, Jorge Garbajosa, ha afirmat que el 18 de novembre del 2022 «ja és una data que quedarà en el record» de tots els que estimen el bàsquet perquè, per primera vegada en la història Espanya ocupa el primer lloc en el rànquing FIBA masculí. «Volia compartir amb vosaltres tota la felicitat i agrair a totes les persones i institucions que treballen des de fa molts anys», va afegir.

Notícies relacionades

El president de la FEB va recordar la selecció que va guanyar la medalla de plata als Jocs Olímpics de Los Angeles-84, els júniors d’or i «tot el que va venir al darrere». «La selecció de les finestres, els herois de l’últim Eurobàsquet, però també vull recordar tots aquests clubs, grans i petits, entrenadors, àrbitres, federacions autonòmiques que tant treballen dia a dia perquè Espanya tingui aquesta posició de privilegi. A tots els seleccionadors que han passat per l’equip nacional, en especial a l’actual, Sergio Scariolo, el capità d’aquesta selecció que tants èxits ens ha donat al bàsquet espanyol», va comentar.

Garbajosa va puntualitzar que és un «títol simbòlic», però que per a la FEB té una «gran importància». «Encararem l’any del centenari des de la primera posició del rànquing mundial», va manifestar.